Evenimentul Zilei > Social > Cea mai bună pizza de casă. Secretul pentru un gust cu adevărat deosebit
Cea mai bună pizza de casă. Secretul pentru un gust cu adevărat deosebit

Cea mai bună pizza de casă. Secretul pentru un gust cu adevărat deosebit

Pizza este unul dintre preparatele care a cucerit întreaga lume. Poate fi însă făcută extrem de ușor și acasă. În acest fel o puteți adapta propriului gust și puteți folosi ingredintele care vă plac cel mai mult.

Pentru ca pizza să aibă o textură perfectă, este foarte important modul în care pregătiți aluatul. Aveți nevoie de 150 de ml de apă călduță, 50 de ml de ulei de măsline, șapte grame de drojdie uscată sau 20 de grame de drojdie proaspătă, 350-400 de grame de făină, o linguriță de sare și una de zahăr.

Sosul perfect

În prima fază, făina se amestecă cu drojdia uscată. Apoi, sarea și zahărul se divolvă în apă și se adaugă peste făină. Dacă folosiți drojdie proaspătă, aceasta trebuie divolvată în apă înainte de a fi amestecată cu făina. La final se toarnă și uleiul.

Se frământă apoi bine până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Acesta se lasă la dospit până când își dublează volumul. Procesul poate dura între 30 și 60 de minute în funcție de temperatura din bucătărie.

După ce a dospit, aluatul se întinde în tavă și se unge cu ketchup. Pentru un gust mult mai bun puteți să vă preparați propriul sos pentru aluat și să nu folosiți unul din comerț. Puneți într-o cratiță mică o cutie de roșii pasate. Adăugați o ceapă mică tăiată mărunt și doi căței de usturoi zdrobiți. Condimentați după gust cu sare și piper și asezonați totul cu oregano și busuioc. Lăsați să dea un clocot, iar apoi luați sosul de pe foc.

Mod de preparare

După ce sosul este întins pe blatul de pizza, aceasta se pune în cuptor la precopt timp de zece minute la o temperatură de 200 de grade. Scoateți apoi tava din cuptor și adăugați îngredientele pe care le doriți. Prima dată se pune mozzarela, iar apoi se pot adăuga: suncă, salam, cârnați, ardei, măsline, porumb sau ciuperci. Alegeți ingredientele după propriul gust. Trebuie să țineți cont de faptul că dacă folosiți salam sau cârnați pizza va fi puțin mai sărată. După ce ați așezat toate ingrediente, puneți pizza la cuptor pentru încă 10-15 minute, potrivit showblitz.ro.