Prăjitura leneșului cu mere. Rețeta pe care trebuie să o încerci când nu vrei să petreci mult timp în bucătărie

Prăjitura leneșului cu mere. Rețeta pe care trebuie să o încerci când nu vrei să petreci mult timp în bucătărie Sursă Pixabay

Prăjitura leneșului cu mere este un desert foarte ușor de făcut. Este potrivită pentru zilele când ai poftă de ceva dulce și ai nevoie de ingrediente pe care le găsești în casa fiecărei gospodine.

Prăjitura leneșului cu mere este una dintre rețetele tradiționale. Gospodinele prepară această rețetă pentru a-și îndulci repede apropiații. Nu este nevoie să stăpânești multe abilități în bucătărie. Este importat de precizat că acest desert se prepară diferit în funcție de fiecare casă. Gospodinele au personalizat rețeta pentru a se potrivi cu gusturile familiei și cu bugetul pe care îl au.

Această prăjitură este potrivită pentru acele zile când vrei să îți îndulcești familia, dar nu vrei să petreci foarte mult timp în bucătărie. Durează mai puțin de 30 de minute să faci această rețetă pentru care ai nevoie de câteva ingrediente foarte accesibile. Așadar, nu ai niciun motiv să nu o încerci. Ingredientele necesare pentru acest desert sunt:

  •  opt mere
  • o cană făină
  •  o cană griș
  •  o cană zahăr
  •  un plic praf de copt
  •  un plic zahăr vanilinat
  •  o linguriță scorțișoară
  •  150 grame de unt

Modul de prepare al prăjiturii „leneșului” cu mere

Pentru început trebuie să speli foarte bine merele și să le cureți de coajă. Ulterior, dă-le pe răzătoarea mare. Merele răzuite trebuie împărțite în trei părți egali. Pentru acest pas poți utiliza un cântar de bucutărie. Ulterior, făina, grișul, zahărul vanilinat, scorțișoara și praful de copt trebuie amestecate într-un bol. Această compoziție va fi împărțită în patru părți egale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vei avea nevoie de o tavă în care vei așeza un strat din amestecul uscat realizat mai devreme. După ce ai făcut acest pas, adaugă merele rase și încă un strat de amestec uscat. Repetă acest proces până când vei termina toate ingredientele. Untul trebuie tăiat în felii și asezat deasupra prăjiturii. Ultimul pas pe care mai trebuie să îl faci este să preîncălzești cuptorul la temperatura de 189 de grade Celsius. Prăjitura va sta în cuptor timp de o oră sau până când observi că s-a rumenit. Desertul poate fi ornat cu zahăr pudră pe deasupra, notează Retete.unica.ro.