Plăcinta cu dovleac, un desert delicios și ușor de preparat

Plăcinta cu dovleac, un desert delicios și ușor de preparat Sursa foto: https://cofetariaandreea.ro/produs/platou-mediu-placinta-cu-dovleac/

Plăcinta cu dovleac este un desert simplu, care nu necesită ingrediente complicate. În plus, este gata în maxim o oră.

Plăcinta cu dovleac este un desert delicios și ușor de preparat. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar cel mai important pas este prepararea aluatului.

Pentru umplutură aveți nevoie de 800 de grame de dovleac dat pe răzătoare, 100 de grame de zahăr și o linguriță de scorțișoară. Pentru a prepara aluatul pentru plăcintă aveți nevoie de 200 de ml de apă, 200 de ml de ulei, un praf de sare și făină cât cuprinde (până când aluatul nu se mai lipește de mâini).

Mod de preparare

Dovleacul se curăță de coajă și de semințe și să dă pe răzătoarea mare. Puteți folosi și un robot de bucătărie pentru a-l mărunți mai bine. Se adaugă apoi zahărul, iar compoziția să călește la foc mic până când dovleacul se înmoaie. La final se adaugă scorțișoara, iar apoi se lasă compoziția la răcit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Urmează prepararea aluatului. Se amestecă bine apa cu uleiul și praful de sare, iar apoi se adaugă făină până când aluatul începe să se formeze. Când devine greu de amestecat într-un bol, se răstoarnă pe masa din bucătărie. Se adaugă făină până când aluatul nu se mai lipește de mâini și devine ulor de întins.

Cum se întinde aluatul

Aluatul se împarte apoi în trei părți egale. Separat, într-o cană amestecați ulei și făină până când compoziția are consistența exact ca mierea de albine. Fiecare bucată de aluat se întinde bine și se unge cu această compoziție. Foile se așează apoi una peste alta și se taie în două.

Prima parte se așează în tavă, iar peste ea se adaugă compoziția de dovleac. Cealaltă parte se așează deasupra și se înțeapă din loc în loc ca să nu prindă aer.

Plăcinta se pune apoi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Va fi gata în 30-35 de minute. La final aceasta se pudrează cu zahăr. Este recomandat să o lăsați să se răcească înainte să o tăiați, potrivit paginidebucate.ro.