Plăcintă cu mere. Rețeta tradițională, păstrată de bunici

Plăcintă cu mere. Rețeta tradițională, păstrată de bunici Sursa: Dreamstime.com

Plăcinta cu mere este un desert iubit de români, mai ales pentru că bunicii obișnuiau să pregătească astfel de delicatese, iar prin reproducerea unei rețete vechi avem ocazia să ne întoarcem în acele vremuri, redescoperind gusturile de odinioară.

Pentru plăcinta cu mere tradițională avem nevoie de nelipsitele ingrediente. Pentru aluat vom avea nevoie de: 650 g de făină, 250 g de unt, 200 g de zahăr pudră, 10 g de praf de copt, două ouă, sare. Pentru umplutură avem nevoie de: un kg de mere, 100 g de zahăr și o lingură de scorțișoară, la alegere, conform Jamila Cuisine. Modul de preparare este prezentat în rețeta video de mai jos.

O altă rețetă tradițională. Plăcintă țărănească cu dovleac și scorțișoară

Plăcinta țărănească de dovleac se prepară foarte ușor și nu necesită o listă dificilă de ingrediente pentru a o prepara. Astfel, pentru aluat avem nevoie de 500 de grame de făină, ½ linguriță de sare, un ou, 40 ml de ulei și aproximativ 200-300 ml ulei pentru prelucrare (întinderea foilor).

Sursa: Cofetariaandreea.ro

Pentru umplutură avem nevoie de 1,2 kg de dovleac ras, 150 de grame de zahăr, 70 ml de ulei, un plic de zahăr vanilinat și o linguriță rasă de pudră de scorțișoară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Modul de preparare pentru o plăcintă țărănească de dovleac gustoasă

Pentru început se va pregăti umplutura și se va lăsa la răcit, iar între timp, dovleacul ras îl vom amesteca cu două feluri de zahăr și ulei, după care îl călim în jur de cinci minute, la foc mic spre mediu, în uleiul încins. Luăm conținutul de pe foc, adăugăm scorțișoara și amestecăm până se omogenizează compoziția, după care se va lăsa dovleacul să se răcească. În tot acest timp vom pregăti foile. Vom pune într-un vas încăpător făina, adăugăm sarea, apoi oul bătut.

Turnăm apă călduță amestecată cu ulei și oțet și începem să frământăm aluatul. Apoi punem pe fiecare bucată de aluat ulei, pe ambele părți, și întindem cu un sucitor aluatul sub o formă rotundă, apoi continuăm până când vom obține o foiță subțire.

Presărăm un sfert din cantitatea de dovleac călit pe fiecare bucată de aluat întins, rulăm plăcinta și strângem la capete, apoi mutăm cu grijă în tavă, cu partea în care am încheiat de rulat în jos. Coacem plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 40 de minute sau până când prind o culoare arămie. Scoatem din cuptor când sunt gata și le ungem cu un cub de unt, apoi presărăm zahar pudră și preparatul este gata de servire.