Rețetă de sezon. Plăcintă țărănească cu dovleac și scorțișoară

Rețetă de sezon. Plăcintă țărănească cu dovleac și scorțișoarăSursa foto: https://cofetariaandreea.ro/produs/platou-mediu-placinta-cu-dovleac/

Plăcinta țărănească de dovleac este perfectă pentru acest sezon, iar modul de preparare este unul foarte ușor. Savuroasă și gustoasă, acest preparat nu trebuie să lipsească de pe masă în perioada toamnei.

Plăcinta țărănească de dovleac se prepară foarte ușor și nu necesită o listă dificilă de ingrediente pentru a o prepara.

Astfel, pentru aluat o să avem nevoie de 500 de grame de făină, ½ linguriță de sare, 1 ou, 40 ml de ulei și aproximativ 200-300 ml ulei pentru prelucrare, întins foi.

Pentru umplutură o să avem nevoie de 1,2 kg de dovleac ras, 150 de grame de zahăr, 70 ml de ulei, 1 plic de zahăr vanilinat și 1 linguriță rasă de pudră de scorțișoară.

Modul de preparare pentru o plăcintă țărănească de dovleac gustoasă

Pentru început se va pregăti umplutura și se va lăsa la răcit, iar între timp, dovleacul ras îl vom amesteca cu două feluri de zahăr și ulei, după care îl călim în jur de cinci minute, la foc mic spre mediu, în uleiul încins.

Luam de pe foc, adăugăm scorțișoara și amestecăm până se omogenizează compoziția, după care se va lăsa dovleacul să se răcească.

În tot acest timp vom pregăti foile. Vom pune într-un vas încăpător făina, adăugăm sarea, apoi oul bătut.

Turnăm apă căldură amestecată cu ulei și oțet și începem să frământăm aluatul. Când acesta se leagă și devine neted, îl lumă și în trântim de masă de câteva ori. Vom pune pe fiecare bucată de aluat ulei, pe ambele părți, apoi întindem cu un sucitor o formă rotundă, apoi continuăm până când vom obține o foiță subțire.

Presărăm un sfert din cantitatea de dovleac călit pe fiecare aluat întins, rulăm plăcinta și strângem la capete, apoi mutăm cu grijă în tavă, cu partea în care am încheiat de rulat în jos.

Coacem plăcintele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 40 de minute sau până când prind o culoare arămie

Le scoatem din cuptor când sunt gata și le ungem cu un cub de unt, apoi presărăm zahar pudră, scrie divainbucatarie.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News