Rețetă gogoșari la borcan. Murături perfecte pentru iarnă

Rețetă gogoșari la borcan. Murături perfecte pentru iarnă Sursa foto Arhiva EVZ

Gogoșarii se pun la murat toamna pentru a avea pe timpul iernii murături. Gogoșarii au o pulpă cărnoasă și o coajă mai groasă decât cea a ardeilor grași, iar gustul lor este fain și dulceag.

Multă lume se plânge de faptul că gogoșarii murați se înmoaie excesiv și devin fleșcăiți. Dacă respectați următoarea rețetă veți constata exact contrariul. Veți avea gogoșarii la borcan care își vor păstra culoarea frumoasă și textura. Astfel, ei vor fi potrivit de crocanți. Dacă locuiți în străinătate și nu găsiți gogoșari atunci va trebui să apelați la ardeii capia sau la cei grași.  Mai departe, îți voi prezenta mai multe rețete de gogoșari pentru iarnă.

Gogoșarii în oțet fără fierbere sunt murături foarte ușor de făcut. Legumele se taie în fâșii și se amestecă la rece cu oțet, sare și zahăr. Apoi se pun în borcane și ai terminat. De asemenea, gogoșari marinați la borcan sunt cei mai cunoscuți pe la noi. Feliile de gogoșar se opăresc scurt într-o marinadă clocotită de apă cu sare, zahăr, oțet, dafin, piper și ulei. Apoi se pun în borcane și se păstrează pentru iarnă.

Rețete gogoșari pentru fiecare gospodină

O altă rețetă foarte ușoară pentru gospodine este cea a gogoșarilor umpluți cu conopidă. În Ardeal, sunt mari amatori de murături în saramură, fără oțet. Acești gogoșari cu conopidă fac parte din colecția de rețete vechi ale bunicilor. Atât gogoșarii cât și conopida rămân crocanți și extrem de gustoși.

De asemenea, gogoșarii umpluți cu struguri sunt o altă versiune. Atât pentru rețeta cu conopidă, cât și la cea cu struguri, sunt aceeași pași de urmat. Gogoșarii trebuie spălați bine și ulterior uscați. Ulterior, legumele vor fi scobite, iar în locul rămas liber vei îndesa conopida sau strugurii. Vei așeza gogoșarii în borcane. Ulterior, pune un litru de apă împreună cu o lingură de sare neiodată, specială pentru murături. Lași totul să fiarbă două-trei minute după care stingi focul și aștepți 10 minute. Apoi poți turna saramura caldă peste gogoșarii umpluți din borcane.

Din cantitățile de mai jos rezultă două borcane mari, de 800 ml, cu gogoșari murați opăriți. Aveți nevoie de 1,5 kg gogoșari întregi din care, după curățarea cotoarelor, să rămâneți cu un kg de gogoșari cruzi, potrivit Savoriurbane.

Ne puteți urmări și pe Google News