Gogoșile pufoase cu măr ras sunt delicioase și ieftine. În doar 15 minute desertul e gata să fie savurat

Gogoșile pufoase cu măr ras sunt delicioase și ieftine. În doar 15 minute desertul e gata să fie savurat Sursa foto. Flickr

Gogoşile pufoase cu mar ras sunt delicioase şi se fac foarte repede, mai exact în doar 15 minute. Reţeta este foarte simplă deoarece coca nu trebuie pusă la dospit.

Reteta de gogoși pufoase, cu mar ras în aluat, se face în doar 15 minute. Pentru ca este un aluat cu praf de copt, nu trebuie lăsat la dospit. Mai trebuie spus că aceste gogoși se fac cu lingura. De asemenea, este foarte important este ca uleiul sa fie foarte bine încins înainte.

Ingredientele necesare pentru gogoşile pufoase cu mere

Pentru prepararea gogoșilor cu măr ras aveți nevoie de:

-1 ou -jumătate de linguriță de sare -2 linguri zahăr -125 g iaurt cu vanilie -coajă de portocală rasă -3 linguri ulei vegetal -1 măr -250g făină

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul în care aluatul este prea moale se poate adăuga 2-3 linguri de făină

-5 g praf de copt -ulei vegetal -50 de grame de zahăr -scorțișoară

Cum se prepară gogoșile cu măr

Pentru prepararea acestei reţete delicioase, se curată mărul şi se dă pe râzătoarea cu găuri medii. În funcţie de cantitatea compoziției se poate alege un măr mare pentru a rămâne cu aproximativ 180 g de măr ras.

Se adaugă imediat mărul ras în vasul cu celelalte ingrediente şi se amestecă bine până se încorporează perfect în aluat. Se adaugă oul cu sarea și zahărul. Apoi, iaurtul cu vanilie și coaja de portocală rasă fin. După ce au fost puse toate aceste ingrediente în castron se pune uleiul la încins.

Punem uleiul într-o cratiță adâncă cu aproximativ 700 ml de ulei de arahide, dar este bun si cel de floarea soarelui. Pentru prăjit este indicat să se folosească mereu uleiul de arahide, este mult mai sănătos. Cand uleiul este încins, se ia cu lingura aluatul şi se pune în cratiță. Gogoşile se prăjesc în doar  2-3 minute, la foc mediu, până când devin aurii pe ambele parti.

Gogoșile cu mar rumenite se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie şi, dupa ce s-au răcit puțin se vor pudram cu zahar vanilat.

Sursa: lauraadamache.ro.