Rețetă de chec cu maioneză. Un desert cu care îți vei surprinde întrega familie

Rețetă de chec cu maioneză. Un desert cu care îți vei surprinde întrega familieSursa foto: Youtube

Gospodinele caută rețete tot mai diverse de prăjituri pentru a-și surprinde familia. Unele dintre ele au încercat checul cu maioneză și ciocolată și nu au regretat. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a prepara acest desert.

Rețeta de chec cu maioneză poate sună ciudată, dar gospodinele care au încercat această prăjitură nu au regretat. Este un desert unic cu care vei reuși cu siguranță să îți surprinzi întreaga familie. Checul se obține dintr-o compoziție destul de simplă pentru care nu trebuie să ai foarte multă îndemânare.

În plus, este foarte ușor de făcut și nu trebuie să petrece foarte mult timp în bucătărie. Timpul de preprare este de aproximativ 20 de minute. Ulterior, trebuie doar să aștepți să se coacă. Pentru acest preparat vei avea nevoie de doar câteva ingrediente. Poți orna prăjitura cu zahăr pudră, nuci, fructe confiate sau stafide. Ingredientele de care vei avea nevoie sunt:

  • 250 grame maioneză (la temperatura camerei)
  • 250 mililitri apă caldă
  • 200 grame de zahăr
  • 360 grame de făină
  • 15 grame praf de copt
  • 15 mililitri de esență vanilie
  • 60 grame de ciocolată neagră
  • 60 grame de ciocolată cu lapte
  • 60 grame de ciocolată albă
  • zahăr pudră pentru ornat (opțional)

Mod de preparare chec cu maioneză

Pentru început trebuie să amestezi apa cu maioneza. Ulterior, adaugău zahărul, făina, praful de copt și esența de vanilie peste amestecul făcut în prealabil. Toate ingredientele trebuie amestecate bine cu ajutorul unui mixer electric până când vei obține un aluat omogen. Cele trei tipuri de ciocolată le vei tăia destul de mare cu ajutorul unui cuțit. Ciocalata este un ingredient opțional, nu este nevoie să o folosești dacă nu vrei.

Ciocolata tăiată o vei adăuga în aluatul realizat mai devreme și vei amesteca cu ajutorul unei spatule. Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius, cu un program care emană căldură atât sus, cât și jos. Pe tava de chec așază o hârtie de copt și ulterior toarnă aluatul în forma specială. Prăjitura trebuie să stea timp de 50 de minute în cuptor sau până când pe o scobitoare introdusă în chec nu se mai lipește aluat. Prăjitura trebuie lăsată la răcit înainte să o tai, potrivit Rețete.unica.ro.