Evenimentul Zilei > International > Franța, mari probleme în pandemia de coronavirus. S-a intrat în valul al treilea, premierul a fost luat la întrebări
Franța, mari probleme în pandemia de coronavirus. S-a intrat în valul al treilea, premierul a fost luat la întrebări

Franța, mari probleme în pandemia de coronavirus. S-a intrat în valul al treilea, premierul a fost luat la întrebări

Și în Franța sunt dificultăți majore create de intrarea în cel de-al treilea val din pandemia de coronavirus.

Franța a intrat în cel de-al treilea val din pandemia de coronavirus. O fază mai complicată decât cele precedente. Problemele cu care se confruntă francezii sunt în mare parte aceleași care pun probleme și în alte țări. Și asta în primul rând din cauza mutațiilor suferite de virus. Jean Castex, premierul din Hexagon, a vorbit despre această perioadă dificilă.

Franța, multe puncte vulnerabile în timpul celui de-al treilea val din pandemia de coronavirus. Explicațiile date de premier

Înaintea discursului, a fost ținut un moment de reculegere. În memoria celor 90.000 de persoane care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

În multe spitale din Franța, situația este extremă. Și asta pentru că secțiile ATI sunt pline. Iar personalul medical, epuizat din cauza muncii depuse în ultimul an.

„Ce intenţionaţi să faceţi pentru a evita să ne lovim de zid?”. A fost întrebat prim-ministrul Jean Castex de către Valérie Rabault, preşedintele grupului parlamentar al Partidului Socialist (PS). „Aş pune, în momentul în care mă exprim, vaccinarea în primul rând al acestei strategii în lupta împotriva coronavirusului”. A răspuns premierul din Hexagon.

Și Franța are probleme cu vaccinarea, după ce dozele de la AstraZeneca nu mai pot fi folosite pentru că au fost retrase din campanie

„Ştim că vaccinarea masivă este cea mai eficientă metodă care ne va permite să ieşim din această perioadă dificilă a pandemiei”. A mai afirmat Jean Castex. Și Franța face parte dintre țările care au retras din uz dozele produse de compania anglo-suedeză AstraZeneca. Așa că toate calculele au fost date peste cap. În condițiile în care autoritățile nu se mai pot baza pe acest vaccin ce a devenit extrem de controverat în ultimele zile.


Franța își închide duminică granițele. Alertă Covid-19 la un alt nivel

Număr record de infectări cu noul coronavirus în Franţa!

Franța face un experiment unic. Vizați, 1.000 de oameni