Evenimentul Zilei > Actualitate > Restricții anti-COVID mai dure în Capitală. Ministrul Sănătății se teme de al treilea val al pandemiei
Restricții anti-COVID mai dure în Capitală. Ministrul Sănătății se teme de al treilea val al pandemiei

Restricții anti-COVID mai dure în Capitală. Ministrul Sănătății se teme de al treilea val al pandemiei

Restricții anti-COVID mai dure în Capitală, solicită ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit căruia în multe locuri nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară impuse de autorități.

Restricții anti- COVID mai dure în Capitală. Restricțiile anti-COVID s-ar putea înăspri la nivelul municipiului București. O solicitare pe această temă a venit din partea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. El a atras atenția că sunt mai multe locuri în Capitală unde măsurile de protecție sanitară sunt încălcate, iar acest lucru face ca virusul să se răspândească mai repede. Vlad Voiculescu se teme că România ar putea fi lovită de un al treilea val de pandemie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că sunt multe locuri în care nu se respectă măsurile de protecție sanitară. De aceea, a declarat el, i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să ia în discuție introducerea unor noi restricții. Informația a fost prezentată de Realitatea Plus.

Potrivit sursei citate, în acest context, Vlad Voiculescu a solicitat introducerea unor sancțiuni mai dure. Aceste sancțiuni îi vizează pe cei care încalcă măsurile de protecție sanitară. Vlad Voiculescu a declarat că noile măsuri trebuie impuse din cauza apariției celui de-al treilea val al pandemiei.

„Am observat că sunt destule locuri în Capitală unde nu sunt respectate regulile. Aș prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se repectă regulile, înainte să închidem școlile. Aș prefera sancțiuni mai dure. Asta este preferința mea ca ministru al Sănătății și ca cetățean responsabil. Nu putem exclude un al treilea val”, a declarat Voiculescu.

Restricții anti-COVID mai dure în Capitală

Municipiul București se află în zona galbenă, cu o rată de infectare de 2,46 cazuri la 1.000 de locuitori.

Potrivit datelor publicate sâmbătă de autorități, Capitala a raportat cele mai multe cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2, respectiv 457. După București urmează județele Timiş – 342, Cluj – 266, Braşov – 174. Pe locurile următoare se clasează Constanţa – 125, Hunedoara – 114, Dolj – 106, Ilfov – 103 şi Iaşi – 91.

Conform datelor oficiale, până sâmbătă, 27 februarie, în România, au fost confirmate 799.164 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre aceștia, 738.569 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel national au fost înregistrate 3.432 cazuri noi de persoane infectate. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.