Evenimentul Zilei > Social > Caz revoltător în Capitală. Un profesor s-a afișat în lenjerie intimă la cursurile online
Caz revoltător în Capitală. Un profesor s-a afișat în lenjerie intimă la cursurile online

Caz revoltător în Capitală. Un profesor s-a afișat în lenjerie intimă la cursurile online

Caz inacceptabil la o școală din București. Un profesor a intrat la orele online în lenjerie intimă. Părinții au spus că nu este prima abatere. Mai mult, profesorul a fost acuzat de părinți că jignește elevii foarte des.

Caz inacceptabil la o școală din București. Un profesor a intrat la orele online în lenjerie intimă. Părinții au spus că nu este prima abatere. Mai mult, profesorul a fost acuzat de părinți că jignește elevii foarte des.

După acest incident, parinții au depus plângere împotriva acestui profesor la Ministerul Educației, Inspectorat și școala centrală.

Sorin Cîmpeanu a trimis Corpul de control la școala unde preda profesorul, dar acesta între timp intrase în concediu fara plată.

Imaginile surprinse sunt din timpul unui curs desfășurat online. Părinții care au sesizat incidentul atrag atenția că dascălul mută camera de filmat, arătând că poartă doar lenjerie intimă.

„Pentru mine a fost un șoc când am vazut filmulețul. Am crezut ca nu e real, e imposibil ca un cadru didactic să facă așa ceva, am zis că nu se poate și că nu e real”, spune mama unui elev de clasa a XI-a.

Ce a declarat un părinte despre profesor

Părinții susțin că acest profesor obișnuiește să jignească elevii constant. Prin urmare, au depus plângeri împotriva cadrului didactic la Ministerul Educației, la Inspectorat și la școală.

„Jignește elevii, le vorbește urât, are momente când vorbește urât de cum arată unii copii. De exemplu, unei fete care a și plecat din cauza lui, pentru că purta o bluză cu umerii în jos i-a zis: Să nu mai vii așa îmbrăcată că nu mă pot abține. Nu cred că pot să fiu de acord să preia alți copii și să continue cu acest comportament. Ideal ar fi ca proful să nu mai fie în învățământ pentru că este nociv”, mai spune părintele.

Sorin Cîmpeanu a trimis Corpul de control

Posibilele sancțiuni vor fi stabilite, însă, după finalizarea anchetei disciplinare.

“În calitate de ministru, n-o să mă antepronunț înainte de finalizarea anchetei. După finalizare, o să mă raportez la maximul de sancțiuni permise de cadrul legal, e cel stabilit în Parlament. Oricât de mult ne-am dori să-l forțăm, suntem obligat să respectăm legea până îl schimbăm”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Sunt, din păcate, și astfel de exemple. Îndrăznesc să cred că sunt efecte secundare ale perioadei de criză pandemică. Ministerul Educației are în vedere și acest caz de la Școala Centrală. Nu e la prima abatere, nu e singura abatere reclamată, e vorba și că a transmis unor părinți rezultatele școlare ale altor elevi. Aceste lucruri sunt în analiză la nivelul inspectoratului și al corpului de control. Înainte să vin aici, am cerut să meargă corpul de control la școala centrală, pentru a verifica situația. E un exemplu regretabil și trebuie să beneficieze de măsuri în consecintă”, a mai spus Cîmpeanu.

Dascălul este în acest moment în concediu fără plată. Însă reprezentanții școlii au început demersurile în urma primei sesizări primite. Urmează să ia măsuri și în ceea ce privește a doua plângere depusă.

„Faptul că părinții au depus și la Minister plângeri, noi nu știm. Știu că au depus la inspectorat și la școală. Noi am citit și analizat sesizarea și am dispus măsurile legale în vigoare, conform legii educației. E dreptul lui să fie în concediu fără plată, ne-a cerut din motive personale și conform Codului Muncii, are dreptul să îi aprobăm această cerere”, a declarat directoarea Școlii Centrale din Capitală, Mariana Vișan.