Evenimentul Zilei > Actualitate > Flota lui Putin a „încercuit” o putere nucleară! Provocare teribilă la adresa NATO
Flota lui Putin a „încercuit” o putere nucleară! Provocare teribilă la adresa NATO

Flota lui Putin a „încercuit” o putere nucleară! Provocare teribilă la adresa NATO

Ultimele mișcări ale Flotei Militare a Rusiei stârnesc îngrijorare în Occident. Provocarea adresată NATO este evidentă. Nu mai puțin de nouă nave de război rusești, inclusiv un distrugător și o corvetă, patrulează în jurul apelor teritoriale ale unei mari puteri nucleare.

De mai bine de două săptămâni, Marina Regală a Marii Britanii monitorizează cele nouă nave de război rusești care se află în apropierea țărmurilor britanice.

Pe lângă distrugătorul Viceamiral Kulakov și corveta Boikiy forțele navale rusești includ  un submarin, un distrugător, o navă de patrulare, împreună cu remorchere de susținere și nave de aprovizionare.

„Acesta este motivul pentru care Marina Regală este pe mare în fiecare zi, protejând Marea Britanie și interesele noastre”, a declarat amiralul Tony Radakin, Prim Lord al Amiralității.

Pentru a-i ține pe ruși sub supraveghere, nava de patrulare HMS Severn monitotrizează permanent mișcările corvetei Boikiy  în Canalul Mânecii și în strâmtoarea Dover. La rândul său, Fregata HMS Northumberland e pe urmele navei Viceamiral Kulakov, un distrugător din clasa Udaloy, care navighează spre nord-vest de Hebridele Exterioare, în largul coastei de vest a Scoției.


Amenințare teribilă made in China. „Soarele artificial” ar putea declanșa Apocalipsa


Britanicii sunt pregătiți pentru orice eventualitate

„În ciuda creșterii activității rusești, atât la suprafață, cât și sub apă, suntem întotdeauna gata să răspundem răspundem provocărilor”, au declarat reprezentanții marinei britanice.

Tot în Canalul Mânecii și în strâmtoarea Dover se afla și un submarin din clasa Kilo și nava de patrulare Vasiliy Bykov, precum și mai multe nave rusești de sprijin.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile,  navele rusești s-au adăpostit o perioadă în Baie de Seine, în apropierea coastelor din nordul Franței.  Drept urmare, HMS Severn a primit sprijinul navelor și avioanelor marinei franceze.

Comandantul Philip Harper, ofițerul comandant al Severn, a declarat: „În condiții foarte dificile, cu vreme dificilă, Severn și alte câteva nave britanice și aliate au petrecut 20 de zile asigurându-se că navele de război rusești în tranzit rămân sub supraveghere”.


Dezvăluiri scandaloase despre prințul Charles! “Las-o pe mama în pace!”


HMS Lancaster s-a alăturat și el operațiunii urmărind corveta Boikiy în Canalul Mânecii. De asemenea, în zonă a fost trimis și un elicopter Wildcat pentru a culege informații.

Mai mult, HMS Tyne, HMS Richmond și HMS Kent au asigurat “escorta” navelor rusești care navigau în Marea Celtică. Grupului naval britanic  a primit sprijin din partea  avioanelor RAF Typhoon și F-35.

Puterea de foc devastatoare a navelor de război rusești

Distrugătorul de clasă Udaloy viceamiralul Kulakov este o navă de 7.570 tone comandată în serviciul marinei sovietice din 1982. Distrugătoarele din clasa Udaloy sunt specializate în lupta anti-submarin. Viceamiral Kolakov are  în dotare atât rachete anti-submarin / navă SS-N-14, cât și rachete sol-aer SA-N-9, precum și două tunuri de 1 100 mm. Marinarii ruși de pe distrugător pot folosi, de asemenea, patru tunuri de 30 mm, torpile, precum și lansatoare de rachete antisubmarine RBU-6000.

Foarte bine înarmat este și submarinul Stary Oskol din clasa Kilo. Pe lângă torpilele cu diametrul standard de 533 milimetri, submarinul rusesc poate lovi inamicul cu temutele rachete anti-navă Kalibr.  Poate folosi, de asemenea. rachete de apărare aeriană 9K34 Strela-3 (SA-N-8 Gremlin), dar și rachete antisubmarine SS-N-15A Starfish, scrie Daily Mail.

Foto: Distrugătorul Viceamiral Kulakov

Miracolele de la Lourdes. Dumnezeu îi vindecă pe cei cărora medicii n-au ce le face