Evenimentul Zilei > Monden > Miracolele de la Lourdes. Dumnezeu îi vindecă pe cei cărora medicii n-au ce le face
Miracolele de la Lourdes. Dumnezeu îi vindecă pe cei cărora medicii n-au ce le face

Miracolele de la Lourdes. Dumnezeu îi vindecă pe cei cărora medicii n-au ce le face

Sunt minuni pe care știința nu le poate explica. E  și cazul zecilor de vindecări miraculoase care s-au petrecut de-a lungul anilor la Lordes, în Franța. Și să nu credeți că e vorba de lucruri petrecute cu sute de ani în urmă. După o cercetare extrem de serioasă, episcopul Jacques Benoit-Gonin din Beauvais a recunoscut drept miracol dumnezeiesc vindecarea călugăriței Bernadette Moriau în timpul pelerinajului făcut de aceasta la Lordes în 2008. Al 70-lea miracol înregistrat oficial.

Bernadette Moriau  avea mari probleme cu coloana vertebrale. Din 1980 era obligată să folosească un scaun cu rotile. Asta pentru că atunci când încerca sîă meargî singură. Durerile erau insuportabile Numai morfina o ajuta să le suporte. Tot din cauza problemelor de la coloană era obligată să poarte corset și atele care să-i susțină picioarele.

Sora Moriau avea să mărturisească faptul că atunci când a făcut pelerinajul la Lourdes, în urmă cu aproape un deceniu, „nu a cerut un miracol”,  ci putere să-și suporte durere și să-și poarte crucea.


Studiul care șochează lumea: Oamenii cu această boală sunt apărați de Covid-19


Cu toate acestea, după ce a participat la o binecuvântare pentru bolnavi la altar, ceva s-a schimbat. „Am simțit un [val de] bine în tot corpul meu, o relaxare, o căldură, notează Catholic Weekly.

Vindecarea miraculoasă

Trei zile mai târziu, în camera ei, sora Bernadette Moriau  a auzit o voce care i-a spus că poate renunța la corset și toate celelalte.Moriau spune că s-a îndepărtat instantaneu de scaunul cu rotile, 40 de ani de boală dispăruseră în 40 de secunde.

Cazul ei este  adus la cunoștința Comitetului medical internațional din Lourdes, care cerceteazî îndelung. La sfârși experții recunosc: vindecarea lui Moriau nu poate  fi explicată științific. După ce comitetul Lourdes recunoaște vindecarea, documentele sunt apoi trimise la eparhia de origine, unde episcopul local are ultimul cuvânt. După binecuvântarea episcopului, vindecarea poate fi recunoscută oficial de Biserică ca un miracol.


Putin, mutare agresivă în coasta României. Demonstrație de forță în Marea Neagră

 

 

Altarul Maicii Domnului din Lourdes din sudul Franței este o destinație populară de pelerinaj pentru persoanele cu devoțiuni speciale față de Maria și pentru cei care caută vindecări miraculoase.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE