Evenimentul Zilei > Actualitate > Firea poate ajunge în justiţie cu Clotilde Armand. Scandal cu finanţarea celor 4 spitale
Firea poate ajunge în justiţie cu Clotilde Armand. Scandal cu finanţarea celor 4 spitale

Firea poate ajunge în justiţie cu Clotilde Armand. Scandal cu finanţarea celor 4 spitale

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, anunţă că este dispusă să ajungă în justiţie dacă primăriţa Sectorului 1, Clotilde Armand, nu va renunţa la proiectul prin care 4 spitale ar trece în administrarea Primăriei Capitalei și ar rămâne astfel fără finanțare.

Firea poate ajunge în justiţie cu Clotilde Armand. Scandal cu finanţarea celor 4 spitale. Prim-vicepreședintele PSD, Gabiela Firea, a convocat săptămâna trecută o şedinţă în Consiliul Local al PS1 pentru aborgarea proiectului.

Luni, la această şedinţă n-au fost prezenţi decât consilierii PSD şi Gabriela Firea. Senatoarea PSD declarase că proiectul propus Clotilde Armand cu privire la finanţarea celor 4 spitale este „ilegal și abuziv”.

Firea poate ajunge în justiţie cu Clotilde Armand

„În Consiliul Local al Sectorului 1 s-a luat decizia de a se tăia finantarea pentru cele 4 spitale: Spitalul Floreasa, Spitalul Grigore Alexandrescu  Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, dar şi Spitalul de Urgențe Oftalmologice.

În această şedinţă de CL ar fi trebui să fie abrogată această decizie, dar din lipsa cvorumului ea a fost anulată. Ar fi fost revocarea unei hotărâri monstruoase prin care s-a tăiat finanţarea a 4 mari spitale din Capitală.

Consilierii PNL, USL PLUS şi PMM nu s-au prezentat. Am vrut să le dăm ocazia să ia atitudine faţă de această iniţiativă a doamnei primar de la Sectorul 1.

Secretarul PS1 a constatat lipsa cvorumului. Ne pare rău că acesta a fost răspunsul lor pentru cetăţeni. Este o lipsă de laşitate şi de respect faţă de cetăţeni.

Scandal cu finanţarea celor 4 spitale

Nu ne oprim aici, noi am propus anularea proiectului încă de săptămâna trecută. Consilierii noştri vor depune un proiect de hotărâre prin care dorim ca aceste spitale să fie luate în administrarea Primăriei Generale…

Pentru că ele nu se pot susţine singure. Lor (n.r. – Nicuşor Dan şi Clotilde Armand) nu le pasă de oameni, pentru ei contează doar cifrele.

Am semnat plângerea prealabilă care merge la prefectul Municipiului Bucureşti. Bom merge inclusiv cu plângere în justiţie dacă nu vom putea opri această decizie aberantă.

Nu înţelegem unde vor merge acei bani aşa-zis economisiţi. Stimaţi cetăţeni, este o minciună (n.r. – că se vrea economisirea banilor pentru cele 4 spitale). În corpul proiectului, ei au spus că vor să se derobeze de sarcinile financiare pentru cele 4 spitale.

Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, acuzaţi că mint

Sunt minciuni şi dezinformări cu privire la economisiri. Bursele şcolare se taie, finanţarea pentru spitale se taie… Cu ce mai rămânem? Hotărârea de finanţare pentru spituale este de 19 ani.

De 19 ani, Consiliul Local al Primăriei Sectorului a finanţat aceste 4 spitale, precum şi alte unităţi medicale, precum ar fi Centrul Caraiman. Ei (n.r. – Nicuşor Dan şi Clotilde Armand) sunt primii primari care pun la îndoială hotărârea de guvern din urmă cu 19 ani. Ea a permis finanţarea celor 4 spitale şi este valabilă.

Nu a anunţat nimeni că ar fi o problemă financiară la Sectorul 1, care are cel mai mare buget. Doamna primar de la Sectorul 1 spune că nu mai vrea să dea niciun ban pentru sănătate, dar nu şi că renunţă la vreun leu din acei bani”, a declarat Gabriela Firea luni la prânz, în faţa jurnaliştilor.

primariasector1.ro