Evenimentul Zilei > Actualitate > Război în Sectorul 1. Gabriela Firea, replică tăioasă pentru Clotilde Armand. Acuzat că nu a construit spitale, fostul primar răspunde
Război în Sectorul 1. Gabriela Firea, replică tăioasă pentru Clotilde Armand. Acuzat că nu a construit spitale, fostul primar răspunde

Război în Sectorul 1. Gabriela Firea, replică tăioasă pentru Clotilde Armand. Acuzat că nu a construit spitale, fostul primar răspunde

Gabriela Firea a reacționat după ce a fost atacată de Clotilde Armand, primarul de la Sectorul 1, pe tema spitalelor din București.

Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, a răspuns acuzațiilor venite de la Nicușor Dan și Clotilde Armand. Actualul primar general și cel al Sectorului 1 au acuzat-o pe Firea că nu a construit spitale în mandatul său.

„Să dea Dumnezeu în mandat domnul primar general să facă măcar 30% din cât am făcut eu şi echipa mea. Iar noul primar de la Sectorul 1 să facă tot aşa măcar 30% din cât a făcut fostul primar Tudorache şi echipa sa la Sectorul 1.” A afirmat Gabriela Firea la Antena 3.

Gabriela Firea, fost primar general, îi răspunde lui Clotilde Armand

„Prin faptul că doamna primar de la Sectorul 1 a venit în faţa consiliului local al Sectorului 1 cu acel proiect de hotărâre se derobează de responsabilitate. În sensul achitării cheltuielilor de întreţinere utilităţilor, investiţiilor. Și lasă în aer aceste patru spitale pentru că nu s-a procedat la reprimirea în administrarea Ministerului Sănătăţii. Și nici la transferul către Primăria Capitalei.

Deci, suntem cumva într-o zonă crepusculară a financiarului. Și a medicinei în care aceste patru spitale trebuie să se descurce pe cont propriu”. A mai afirmat Firea.

„De asemenea am văzut că doamna primar continuă să dezinformeze cetăţenii şi este foarte păcat, este un om tânăr, un politician tânăr. La fel ca proprii săi colegi a promis transparenţă şi corectitudine. A publicat acum câteva minute nişte cifre incorecte şi demonstreză faptul că nu cunoaşte, sau nu doreşte să aprofundeze problemele administrative, spunând că s-au cheltuit puţini bani cu aceste patru spitale în anii anteriori, practic publicând doar sumele care însemnau plata utilităţilor.” A mai declarat fostul primar general al Capitalei.

„Doamna secretar de la Sectorul 1 nu a vrut să înregistreze şi să dea număr de înregistrare documentelor”

Firea a vorbit și despre planurile pe care le are alături de colegii din PSD. „Noi vrem să blocăm acest proiect ilegal şi abuziv. Și care reprezintă o monstruizitate pentru sistemul de sănătate din Bucureşti şi din România. Colegii mei au depus solicitarea de convocare a unei şedinţe extraordinare, luni la 12. Ei au primit confirmarea acestei şedinţe.

Am avut ceva emoţii, pentru că doamna secretar de la Sectorul 1 nu a vrut să înregistreze şi să dea număr de înregistrare documentelor noastre ceea ce era, în mod evident, un abuz şi noi am fi acţionat ca atare.”