Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal cu parcările din Sectorul 1. Clotilde Armand, blocată de consilierii PNL şi PSD
Scandal cu parcările din Sectorul 1. Clotilde Armand, blocată de consilierii PNL şi PSD

Scandal cu parcările din Sectorul 1. Clotilde Armand, blocată de consilierii PNL şi PSD

Scandal cu parcările din Sectorul 1. Primăriţa Clotilde Armand a propus miercuri regulamentul pentru parcările de reședință, dar consilierii PNL şi PSD s-au opus.

Scandal cu parcările din Sectorul 1. Este vorba despre un regulament care viza în principal digitalizarea atribuirii parcărilor de reședință.

Nu a fost prima dată când acesta a fost propus de Clotilde Armand. Totuşi, Consiliul Local al Sectorului 1 nu a aprobat nici miercuri regulamentul pentru parcările de reședință.

Este un nou subiect încins pe care primăriţa Sectorului 1 îl are de gestionat. De la preluarea mandatului, cele mai problematice au fost cele legate de salubrizare şi finanţarea a 4 spitale.

Consilierii PNL şi PSD au invocat mai multe nereguli la ADP

În motivarea respingerii proiectului, consilierii PNL și PSD au invocat mai multe nereguli la ADP. Contestatarii au subliniat că a fost încălcat vechiul regulament prin declararea termenului.

În plus, cei care au votat împreună acuză că s-ar fi trimis un sms prin care cetățenii erau informați că parcarea pe ianuarie este gratuită.

Mai departe, consilierii PNL şi PSD au întrebat-o pe Clotilde Armand cine își asumă deciziile. Ei au întrebat și cine este domnul Bărbuț.

Conform flux24.ro, Bărbuţ „a spus în spațiul public că a început să elaboreze regulamente pentru parcări, dar în același timp este CEO la o firmă Vega Com care furnizează soluțiile pentru parcări”.

Consilierii au completat că Bărbuţ ar fi depus o ofertă de 3.000 de euro la ADP. Consilierul PNL, Daniel Ciungu, este cel care s-a interesat cine este „domnul Bărbuț”. Aşa s-a aflat că primăriţa Clotilde Armand a apelat la acesta pentru elaborarea noului regulament de parcare.

Scandal cu parcările din Sectorul 1

„Am înțeles că este un domn care a spus în spațiul public că a început să elaboreze regulamente pentru parcări, dar înțelegem că în același timp este CEO la o firmă Vega Com care furnizează soluțiile pentru parcări”, a punctat un alt consilier.

Clotilde Armand a respins toate acuzaţiile: „Toate informațiile care au circulat în presă despre domnul Bărbuț au fundament fals.

Nu este consilierul meu, nu are niciun contract cu ADP, nu este responsabil de trimiterea unor SMS-uri cum s-a spus. Domnul Bărbuț a fost împuternicit de mine să ajute voluntar la reorganizarea acestei direcții…

Ea era condusă până acum de un inculpat penal de DNA, alături de alți foști consilieri PNL, pentru luare de mită. Avem un contract de voluntar pentru că este o persoană care cunoaște subiectul acesta.

Văd că este o rezistență extraordinară împotriva digitalizării în Consiliul Local și pentru a putea lucra am folosit niște voluntari.”

Bărbuţ, voluntarul care costă

Consilierii au avut ultimul cuvând şi au întrebat de ce acesta a solicitat plata sumei de 3.000 euro. Mai ales că este voluntar… „Dacă este voluntar de ce are un contract de 3.000 de euro?

Vi se pare normal ca un voluntar care vine la ADP Sector 1 să ceară așa ceva? Voluntarii care vin în primăria Sectorului 1, dacă trimit toți oferte de 3000 de euro, ăia nu mai sunt voluntari ?”, au spus consilierii, conform flux24.ro.