PSD propune abrogarea hotărîrii de Consiliu Local care taie finanțarea spitalelor din Sectorul 1. Hotărârea inițială a fost adoptată de consilierii locali la propunerea primarului Clotilde Armand.

Consilierii PSD vor convoca o ședință de îndată la Sectorul 1 și vor propune abrogarea proiectului prin care se taie finanțarea celor patru spitale.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD București, senatorul Gabriela Firea. Potrivit spuselor sale, au fost strânse semnăturile necesare convocării Consiliului Local, iar ședința ar urma să fie programată luni.

„Vom solicita convocarea unei ședințe de îndată, de către o treime dintre consilierii locali de la Sectorul 1. Vom introduce un proiect de hotărâre prin care să propunem abrogarea hotărârii prin care se taie finanțarea spitalelor”, a anunțat Gabriela Firea.

PSD propune abrogarea „hotărârii monstruoase”

Potrivit spuselor sale, există și consilieri de dreapta, care s-au declarat nemulțumiți de adoptarea acestei hotărîri. În acest context, a spus Gabriela Firea, dacă vor săși demonstreze buna credință față de cetățeni, să voteze proiectul de abrogare a hotărârii.

„Dacă vor să demonstreze cetățenilor că au bună-credință și că nu au știut ce au votat, și anume proiectul propus și susținut vehement și în ședință, și ulterior de către dna primar al Sectorului 1, au posibilitatea ca în cadrul ședinței de luni să-și demonstreze și profesionalismul, și atașamentul față de cetățeni, și omenia – aș putea să spun, și responsabilitatea”, a declarat Gabriale Firea.

Ea a precizat că aceștia vor avea ocazia să voteze proiectul propus de PSD.

„Au încă o dată ocazia să voteze proiectul de abrogare a proiectului monstruos care taie finanțarea spitalelor din Capitală. Sunt spitale care sunt renumite și recunoscute la nivel național”, a afirmat Gabriela Firea.

PSD anunță acțiuni în instanță

Senatorul PSD a precizat că, în afară de convocarea ședinței de îndată, colegii săi mai au în vedere și alte acțiuni. Ea a spus că va fi sesizat prefectul Municipiului București, ca să suspende aplicarea hotărârii. De asemenea, a mai spus Gabriela Firea, vor fi introduse și acțiuni în instanța de contencios administrativ.

„Oamenii au nevoie să simtă că cineva se zbate pentru ei. De aceea depunem și acțiune la prefect. M-aș fi așteptat ca prefectul Traian Berbeceanu să se autosesizeze. Nu a făcut acest lucru și venim cu solicitarea de suspendare a acestei hotărâri. Vom merge cu plângere prealabilă și acțiune în contencios administrativ. Aceste patru spitale nu pot fi lăsate în aer”, a precizat Gabriela Firea.

Clotilde Armand a lăsat fără finanțare spitalele

Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat, într-o ședință extraordinară, o hotărâre prin care patru spitale vor fi transferate în subordinea Primăriei Generale. Hotărârea a fost adoptată la propunerea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Măsura vizează Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, precum şi Spitalul de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

Hotărârea adoptată în Consiliul Local Sector 1 a stârnit un val de indignare în spațiul public. Mai multe personalități din domeniul medical și politic au luat atitudine și au spus că nu este normal ca spitalele să fie lăsate fără finanțare.