Evenimentul Zilei > Actualitate > Monica Pop, mesaj pentru Clotilde Armand: „Este o gafă politică extraordinar de mare”
Monica Pop, mesaj pentru Clotilde Armand: „Este o gafă politică extraordinar de mare”

Monica Pop, mesaj pentru Clotilde Armand: „Este o gafă politică extraordinar de mare”

Monica Pop intervine în scandalul finanțării spitalelor din Sectorul 1 și îi transmite un mesaj primarului Clotilde Armand.

Monica Pop îi transmite un mesaj primarului Clotilde Armand, în scandalul finanțării celor patru spitale din Sectorul 1.

Medicul Monica Pop contestă decizia Primăriei Sectorului 1 de a tăia fondurile pentru patru spitale bucureștene. Medicul, fost director al Spitalului de Urgențe Oftalmologice, se declară revoltat de decizia primarului Clotilde Armand.

Sunt vizate Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, precum şi Spitalul de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

Monica Pop, mesaj pentru Clotilde Armand

Într-o intervenție la Antena 3, Monica Pop a catalogat măsura drept o gafă politică. Ea a atras atenția că fără bani, aceste unități medicale ar putea fi puse în imposibilitatea de a-și mai trata pacienții.

„Va fi o breșă serioasă în bugetul spitalului, era foarte important ajutorul lor. În afară de utilități, lucru care era foarte important, fiecare spital avea anual o alocație bugetară. Este o gafă politică extraordinar de mare. Un lucru care urâțește atât de mult poziția unui primar și partidul din care face parte. Să nu-mi spună mie nimeni că Sectorul 1 nu are posibilitate”, a declarat medicul la emisiunea Sinteza Zilei.

Managerii de spital îngrijorați de măsură

Măsura a fost comentată și de Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Potrivit spuselor sale, prin tăierea finanțării, de către Primăria Sectorului 1, spitalul pierde 4 milioane de lei.

„Nu prea înțelegem decizia, nici temeiul legal al ei. Spitalele din București au trecut, din 2002, în proprietatea publică a Municipiului București. Noi nu putem întreține clădirile pe care le avem. Noi primeam bani de ultilități, gaze și lumină, dar cel mai important era ce se întâmpla asupra clădirilor, verificările generatoarelor și aparaturii din ATI, ignifugare, verificarea centralelor termice și altele. Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească, altfel vom avea un gol de 4 milioane de lei.

Alexandru Ulici a mai declarat că a încercat să ia legătura cu Clotilde Armand, însă aceasta nu a fost de găsit.

„Nu se poate discuta cu doamna primar! Nu poate fi găsită! Eu nu am reușit. Ce poate fi de spus? Să nu lase copiii deoparte. Noi tratăm peste 20.000 de copii pe an, consultăm peste 800 de copii pe zi”, a declarat acesta, conform Capital.

Spitalele din Sectorul 1 rămân fără finanțare

Controversele legate de finanțarea spitalelor a pornit de la hotărârea introdusă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 3 februarie. Proiectul prevede transmiterea din administrarea Consiliului Local Sector 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale, în administrarea Primăriei Municipiului București.

Proiectul a fost prezentat în emisiunea Sinteza Zilei, Mihai Gâdea. Acesta a apreciat că, în acest caz, vorbim, practic de tăierea finanțării pentru administrarea acestor clădiri.