Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu ne arată realitatea cruntă după tragedia de la Matei Balș
Traian Băsescu ne arată realitatea cruntă după tragedia de la Matei Balș

Traian Băsescu ne arată realitatea cruntă după tragedia de la Matei Balș

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre incendiul de la Matei Balș și dezvăluie ce ar trebui făcut în România în continuare.

Traian Băsescu dezvăluie realitatea cruntă din România după tragedia de la Matei Balș.

Fostul președinte expune o situație neagră din România.

El susține că în România există sute de spitale care funcționează fără autorizație de incendiu. Băsescu acuză un „sistem medical sovietic”, despre care spune că este învechit.

Băsescu, despre tragedia de la Matei Balș: „Un sistem medical sovietic”

„Există două culpe în momentul acesta. Culpa legată de eveniment n-o putem analiza pentru că nu avem încă.. nu știm de unde a pornit incendiul.

Oamenii sunt în grija statului. Nu e într-un club de noapte sau în Maldive. Este într-o instituție a statului. Își pune viața în mâinile instituției.

Astfel de evenimente vom mai avea. Am spus-o din 2011-2012. Se vor mai întâmpla. Atâta timp cât nu se reformează sistemul… iar acesta alături de educație sunt cele mair efractare vis a vis de reformare și alinierea la societatea nouă.

Sistemul medical este la fel ca pre vremea sovieticilor.

Avem 2 vinovați. Primii sunt profesorii cu influență asupra politicienilor. Iar al doilea vinovat este politicianul care a făcut o afacere din numirile în sistemul medical.

Sunt sute de oameni pe mâna unui manager de spital. Partidele tratează numirea acestui manager ca pe o chestie politică.

Din 1293 de spitale, doar 310 au autorizație de incendiu

Cei care au ieșit în stradă în ianuarie februarie, să meargă la familiile celor care au murit la Piatra Neamț, la Balș și să le explice cât de bine merge sistemul de sănătate sovietic și extrem de corupt.

Atenție! Eu spun că spitalele trebuie transformate în fundații sau societăți ale statului, dar fără dreptul cuiva de a se amesteca în activitatea lor. Statul trebuie să controleze performanța și respectarea normelor, inclusiv a celor de incendiu.

Ce rezolvi cu 3 spitale regionale? Sunt sute de mii de oameni care au nevoie de îngrijiri medicale. 553 de spitale controlate, care au împreună 1392 de clădiri. Multe spitale au mai multe clădiri, secția 1 nu știu unde etc…

Din cele 1293, doar 310 au autorizație de incendiu”, a spus Traian Băsescu în direct la RomaniaTV.