Evenimentul Zilei > Social > Monica Pop face lumină în cazul utilizării Ivermectinei. „Nu vreau să-l contrazic”
Monica Pop face lumină în cazul utilizării Ivermectinei. „Nu vreau să-l contrazic”

Monica Pop face lumină în cazul utilizării Ivermectinei. „Nu vreau să-l contrazic”

Miercuri seară, la Antena 3, medicul Monica Pop a comentat efectul pe care îl are Ivermectina în cazul tratamentului COVID-19.

Medicul Monica Pop a comentat informațiile prezentate de un reputat doctor român stabilit în SUA potrivit cărora Ivermectina este eficientă în cazul în cazul tratamentului COVID-19.

„Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%. Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, a spus dr. Ion Alexie.

Medicul Monica Pop, despre datele care arată că Ivermectina este eficientă în tratamentul COVID-19. De ce există reticență?

Doctorul Monica Pop a comentat informațiile oferite de medicul român stabilit în SUA, precizând că există reticență față de Ivermectina pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică.

„Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact.

Și vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv. S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă – încă o dată spun – orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”.

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că Ivermectinei reprezintă un risc

Utilizarea medicamentului Ivermectină în tratamentul Covid reprezintă un risc, susțin reprezentanți din Ministerul Sănătății.

„Nu tot ceea ce se aude este o știre adevărată (…) Este un medicament cu efect parazitar folosit în uzul uman, dar mai ales în uzul veterinar. La utilizarea umană se recomandă folosirea Ivermectinei sub forma unor creme utlizate în tratamentul acneelor. Nu este un medicament care să dovedească eficiență în tratarea Covid. Studiile pe care se bazează utilizarea Ivermectinei sunt deocamdată inconsistente din punct de vedere științifiic și considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.