Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie scandaloasă. Clotilde Armand a decis: Patru spitale rămân fără bani
Decizie scandaloasă. Clotilde Armand a decis: Patru spitale rămân fără bani

Decizie scandaloasă. Clotilde Armand a decis: Patru spitale rămân fără bani

Primarul Sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, a luat o decizie fără precedent: va retrage complet finanțarea a 4 spitale.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Capitală, a decis că va retrage complet finanțarea a 4 mari spitale.

Mihai Gâdea, celebrul prezentator TV, a sesizat imediat decizia luată de primar. Acesta a exclamat: „în ce țară trăim?”, lăsând să se înțeleagă o profundă nemulțumire.

Nimeni nu înțelege de ce primarul sectorului 1 a luat o astfel de decizie. Menționăm că până și unii colegi de partid au fost șocați de această decizie.

Decizia lui Clotilde Armand de a retrage finanțarea acestor spitale vine într-un moment total nepotrivit. În acest moment, sistemul de sănătate din România are o mare nevoie de „ajutor”.

Clotilde Armand retrage finanțarea a 4 spitale mari din Capitală

Reamintim de incendiile care au pătat imaginea spitalelor din România. Cele mai recente tragedii au avut loc la Piatra Neamț și respectiv chiar în Capitală la Matei Balș.

Clotilde Armand a reușit să se plaseze în mijlocul unui scandal și mai mare, prin decizia de a tăia finanțarea a patru mari spitale publice din Sectorul 1.

Colegii de partid au „penalizat-o” rapid pe Clotilde Armand. S-a ajuns chiar să se ceară retragerea sprijinului politic de către USR pentru primarul Sectorului 1.

Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS, a precizat, la Antena 3, că „ceea ce face colega sa este inadmisibil. El a cerut ca partidul să ia măsuri împotriva lui Armand”.

Trebuie precizat că, motivând lipsa resurselor financiare la bugetul local, Clotilde Armand a tăiat orice fel de finanțare, nemaiasigurând nici măcar plata utilităților, pentru 4 dintre cele mai mari spitale din Sectorul 1. Este vorba de Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Reacția managerului unuia dintre spitalele afectate de decizie

Alexandru Ulici a comentat hotărârea luată de primarul și consilierii PNL și USR-PLUS din Sectorul 1. El este managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

„Nu prea înțelegem decizia, nici temeiul legal al ei. Spitalele din București au trecut, din 2002, în proprietatea publică a Municipiului București. Noi nu putem întreține clădirile pe care le avem.

Noi primeam bani de ultilități, gaze și lumină, dar cel mai important era ce se întâmpla asupra clădirilor, verificările generatoarelor și aparaturii din ATI, ignifugare, verificarea centralelor termice și altele.

Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească, altfel vom avea un gol de 4 milioane de lei.

La minister mi s-a spus că clădirile vor fi trimise la Primăria Municipiului București. Ministerul, chiar dacă e ordonator principal de credite, nu de poate da bani.

Nu se poate discuta cu doamna primar! Nu poate fi găsită! Eu nu am reușit. Ce poate fi de spus? Să nu lase copiii deoparte. Noi tratăm peste 20.000 de copii pe an, consultăm peste 800 de copii pe zi”, a declarat acesta, conform Capital.