Eșec răsunător pentru Clotilde Armand. Vrea să introducă legea adoptată în mandatul lui Tudorache

Eșec răsunător pentru Clotilde Armand. Vrea să introducă legea adoptată în mandatul lui Tudorache Sursa foto: arhiva EVZ

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, vine cu o propunere ce a mai fost făcută în trecut, de fostul primar Daniel Tudorache.

Clotilde Armand vine cu o propunere inedită, care a mai fost făcută în trecut de predecesorul său.

Aceasta vrea să introducă taxe și amenzi mai mari pentru cei care dețin imobile neîngrijite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu ar fi nicio problemă dacă această propunere nu ar fi fost deja adoptată la data de 28 mai 2020. Atunci, Consiliul Local Sector 1 a adoptat propunerea lui Daniel Tudorache.

Este vorba despre Hotărârea Consiliului Local nr. 91 din 28.05.2020. Are ca punct de plecare aprobarea Regulamentului privind stabilirea condițiilor de majorare a impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite.

Bineînțeles, se referă la clădirile și terenurile din Sectorul 1.

Așadar, Clotilde Armand și-ar dori să crească impozitul pentru imobilele neîngrijite. Dar acesta a fost deja majorat.

Clotilde Armand face aceeași propunere ca Daniel Tudorache

Acțiunea are la bază Codul Fiscal în vigoare.

La Art. 489 alin. (5) din Codul Fiscal se precizează: „Consiliul local poate majora impozitul pe clădiri și impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile și terenurile neîngrijite, situate în intravilan”.

Conform jurnaliștilor de la Bugetul.ro, prin Hotărârea Consiliului Local, adoptată în luna mai 2020, „a fost constituit cadrul-legal privind condițiile de majorare a impozitului cu până la 500% pentru cei care își lasă terenurile și imobilele neîngrijite”.

În final, actualul primar al Sectorului 1 nu vine cu nimic. Tot ceea ce ar fi de făcut este să aplice legea deja existentă. Bineînțeles, legea trebuie aplicată în urma unor controale conduse de Poliția Locală.

Propunerea integrală făcută de Clotilde Armand

„Bucureștiul ne cade în cap. La propriu.

În zona cea mai circulată din București (pe Calea Victoriei intersecție cu Str. Gheorghe Manu) se desprind bucăți mari de tencuială de la un imobil care cad pe trotuar. Și aceste bucăți pot răni foarte grav oamenii care trec prin zonă.

Recunosc, eu am avut noroc astăzi. Dar parcă prea ne bazam destinul pe noroc în ultimii 30 de ani. Găsim la fiecare pas câte un imobil pe care scrie „Atenție! Cade tencuiala!”. Pentru mine asta nu e o soluție, este un pericol public.

Voi propune foarte curând taxe și amenzi uriașe pentru proprietarii imobilelor neîngrijite care ne pun viața în pericol. Nu putem tolera așa ceva.

De asemenea, voi discuta cu Compania Municipală Consolidări din cadrul Primăriei Municipiului București și cu reprezentanți ai Guvernului României despre cum putem să demarăm urgent lucrările pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din Sectorul 1.

PS: în cazul de față am trimis Poliția Locală. Dacă vedeți astfel de situații vă rog să sesizați și voi Biroul pentru Disciplina în Construcții din cadrul Poliției locale Sector 1”, a anunțat, duminică, Clotilde Armand.