Evenimentul ZileiActualitateClotilde Armand a crescut taxele în Sectorul 1? Ar fi explicația creșterii bugetului

Clotilde Armand a crescut taxele în Sectorul 1? Ar fi explicația creșterii bugetului

Clotilde Armand a crescut taxele în Sectorul 1? Ar fi explicația creșterii bugetului
Locuitorii Secotrului 1 al Capitalei, condus de Clotilde Armand, ar putea plăti, în 2021, taxe și impozite mai mari pe proprietăți.

Jurnaliștii de la Bugetul.ro prezintă o situație inedită care, după spusele lor, le-ar fi fost prezentată de cetățenii Sectorului 1. Pe scurt, este vorba de o mărire de taxe și impozite pe clădiri.

Așadar, locuitorii din Sectorul 1, al cărui primar este Clotilde Armand, s-ar fi plâns că începând cu 1 ianuarie 2021 impozitul pe clădiri s-ar fi majorat.

De asemenea, pentru a verifica aceste informații, jurnaliștii de la redacția amintită mai sus au intrat în posesia Bugetului General Centralizat al Consiliului Local Sector 1, buget care a fost rectificat la 29 decembrie 2020 și este semnat chiar de primarul Clotilde Armand.

În Bugetul General Centralizat se poate observa cum la rubrica de taxe și impozite pe proprietate pentru anul 2021 se estimează venituri de 318.132 mii de lei, în timp ce dacă ne uitam la aceeași rubrică, dar pentru anul 2020, suma era considerabil mai mică, anume, 274.871,17 mii de lei.

Asta înseamnă că în 2021 se estimează ca, din taxe și impozite, să intre în bugetul local cu 43.260,83 mii de lei mai mult față de 2020.

Conform estimărilor, în 2023, în Bugetul Local al Sectorului 1 ar urma să ajungă suma de 350.074 mii de lei din impozite și taxe pe proprietate – cu 75.202,83 mii de lei față de 2020.

Biroul de Presă al Primăriei Sectorului 1 nu ne-a infirmat că taxele pe proprietate au crescut în 2021

Chiar marți, jurnaliștii de la Bugetul.ro au intrat în contact cu Primăria Sectorului 1, instituție aflată în directa subordine a lui Clotilde Armand, pentru a afla exact care este situația.

„Reprezentantul Biroului de Presă al Primăriei Sectorului 1 nu ne-a infirmat faptul că taxele pe proprietate au crescut, însă nu ne-a putut transmite telefonic cu cât s-au majorat în acest an, el urmând să transmită solicitarea la Direcția Taxe și Impozite Locale Sector 1.

Bugetul.ro a încercat să ia legătură telefonic și cu DITL Sector 1, fără succes însă.

Ca atare, i-am trimis un e-mail, iar răspunsul Primăriei Sectorului 1 îl vom publica imediat ce îl vom primi”, mai scriu jurnaliștii.

Ce a declarat Clotilde Armand cu doar câteva zile în urmă?

„Vreau să fiu primarul tuturor. Vom reorganiza Primaria.

Posturile – care vor fi deschise – vor fi atribuite pe criterii transparente, toată lumea va putea să aplice în funcţie de competenţe, în funcţie de experienţă se vor da aceste posturi. Contractele – la fel. Mai întâi vom face un audit. Vom vedea unde s-au dus toţi banii noştri, banii din Sectorul 1.

După cum ştiţi, este primăria cea mai bogată, cu cele mai multe resurse. La începutul acestui an s-a votat un buget de 2 miliarde lei şi acum două săptămâni Consiliul Local a votat să facă un împrumut de 200 milioane de lei.

Și nu s-au făcut investiţii. Unde s-au dus banii noştri?”, a spus Clotilde Armand, duminică seara.


Accesează: