Femeia din spatele lui Arsenie Boca. Nu l-a părăsit nici în ultima clipă

Femeia din spatele lui Arsenie Boca. Nu l-a părăsit nici în ultima clipă

Arsenie Boca nu a fost uitat nici în ziua de azi, dar puține persoane știu cine a fost femeia care i-a fost alături celebrului părinte toată viața. Aceasta a avut parte de momente cumplite înainte să-l cunoască pe el.

Puține persoane știu cine este femeia care i-a dat putere și l-a încurajat pe Arsenie Boca. Aceasta nu l-a părăsit nici când se afla la un pas de moarte. Este vorba de Julieta Constantinescu, cunoscută și ca maica Zamfira.

Inclusiv datele disponibile la Securitate arată că maica Zamfira a stat alături de cel supranumit Sfântul al Ardealului aproape toată viața ei. Aceștia s-au cunoscut în anul 1946 și în 1949 maica Zamfira a devenit stareță la Mănăstirea Prislop.

Arsenie Boca ar fi salvat-o de la sinucidere și i-ar fi explicat cât de importantă este viața. După acest episod, maica Zamfira nu l-a mai părăsit niciodată pe celebrul părinte, nici măcar când a fost arestat de miliție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maica Zamfira l-a rugat și pe patriarhul Justinian să-l salveze pe Arsenie Boca din arest. Femeia a mers și la Ministerul Cultelor pentru a cere sprijin iar Arsenie Boca să fie pus în libertate. Ea s-a dus după el în închisoare, dar și când lucra la Canalul Dunăre – Marea Neagră. Pentru că nu au renunțat unul la celălalt, ei fost aruncați de la Mănăstirea Prislop.

În prezent, ea este îngropată lângă Arsenie Boca, la mănăstirea Prislop, potrivit Fanatik.

Ispita care l-a sedus pe Arsenie Boca

Arsenie Boca a mai avut și o altă pasiune pe lângă maica Zamfira. Părintele nu a putut renunța niciodată la o anumită rețetă de cozonac. Ea se prepara cu 100 de grame de unt cald, un litru de lapte, patru ouă, un cubuleţ de drojdie și puțină sare, în funcție de gust.

„Ia 100 dramuri de unt căldicel, o oca de lapte tot căldicel, 4 ouă, drojdie de bere ca o nucă topită în lapte, sare și pui atâta făină încât aluatul să fie mult mai moale decât cel de pâne.Pe la jumătatea frământăturii, pui puțin zahăr și stafide, și frămânți până ce nu se mai lipsește aluatul de mâni, apoi lași de se dospește. Îl așezi împletindu-l pe o tavă unsă cu unt. Ungi pe deasupra cu gălbinare de ou și pui de se coace într-un cuptor cald”, se arată pe antenasatelor.ro.