Potrvit antena3.ro, Zamfira, Julieta Constantinescu s-a numărat printre puţinii oameni care i-au stat alături părintelui Arsenie Boca pentru toată viaţa. Datorită poveștilor oficiale istorice păstrate până în prezent îi dezvăluie o poveste de viaţă tulburătoare. Măicuţa Zamfira a fost “singurul ucenic” al părintelui Arsenie Boca, omul care i-ar fi salvat viaţa în tinereţe.

Zamfira îşi are locul de veci la Mănăstirea Prislop, alături de mormântul părintelui Arsenie. Aceasta s-a născut în 1925, în Ialomiţa, şi până la 24 de ani, când a fost tunsă în monahism, a purtat numele de Julieta. Provenea dintr-o familie săracă. Femeia a terminat cursurile unei facultăţi de Teologie, iar la 25 de ani, maica Zamfira a devenit stareţă a mănăstirii Prislop.

Julieta Constantinescu a fost salvată de la moarte Arsenie Boca. Cei doi s-au cunoscut în 1946, iar trei ani mai târziu a ajuns la mănăstirea Prislop, unde a fost tunsă în monahism, iar mai târziu a devenit stareţă. Apropiaţii săi spuneau că măicuța a fost o tânără cu o personalitate complexă, foarte hotărâtă, însă în unele cazuri cu o atitudine dusă la extrem. Ar fi încercat de mai multe ori să se sinucidă, iar cel care a salvat-o a fost părintele Arsenie Boca.

 „Până în septembrie 1950, Maica Zamfira “încercase în nenumărate rânduri să se sinucidă, luând pastile în cantitate mare, iar cu o lamă de ras a încercat să-şi taie vinele de la mână. Urmele se văd şi azi, cauza ar fi fost o dragoste neîmpărtăşită. Stareţul (n.n. Părintele Arsenie) căuta să-i satisfacă toate dorinţele, încât în ultimul timp a devenit conducătoarea mănăstirii” (din vol. al II-lea al cărţii „Părintele Arsenie Boca în arhivele securităţii. Opis de documente)”, informează site-ul anomismia.wordpress.com, dedicat vieţii părintelui Arsenie Boca.