Evenimentul ZileiActualitateDoliu la Vatican. Papa a pierdut un om foarte important. Adio, Fabrizio Soccorsi

Doliu la Vatican. Papa a pierdut un om foarte important. Adio, Fabrizio Soccorsi

Doliu la Vatican. Papa a pierdut un om foarte important. Adio, Fabrizio Soccorsi
Doliu la Vatican, după ce Papa Francisc a fost informat că Fabrizio Soccorsi, cel care era medicul său personal, a murit duminică, 10 ianuarie 2021.

Conform primelor informaţii, Fabrizio Soccorsi a murit din cauza infectării cu Covid-19. Organismul său era slăbit din cauza unei forme de cancer pentru care fusese internat la 26 decembrie.

Pe fondul complicaţiilor care au apărut ulterior pe fondul contractării noului coronavirus, Fabrizio Soccorsi a cedat. El fusese internat într-un spital din Roma.

Fabrizio Soccorsi lucra din 2015 pentru Papa Francisc

În urmă cu 6 ani, Papa Francisc l-a ales pe Fabrizio Soccorsi ca medic personal. Medicul avea 78 ani, iar acum există câteva temeri cu privire la ultimele contacte cu suveranul pontif.

Conform L’Osservatore Romano, ziarul publicat de Vatican, nu se cunoaşte când medicul l-a contactat ultima dată pe Papa Francisc.

Conducătorul absolut al Sfântului Scaun a dezvăluit sâmbătă, 9 ianuarie 2021, că intenţionează să se vaccineze împotriva Covid-19. Evenimentul aşteptat cu mult interes e programat pentru săptămâna viitoare.

Ce a spus Papa Francisc despre vaccinare?

În acest context, Papa i-a îndemnat pe credincioşi să se vaccineze la rândul lor. „Cred că este etic ca toţi oamenii să se vaccineze. Este o alegere etică, pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar şi cu vieţile altora”, a spus acesta.

„Săptămâna viitoare vom începe vaccinarea aici, la Vatican, şi eu m-am programat. Trebuie făcut”, a mai adăugat Papa. La Vatican, el are un staf format din aproximativ 450 de cetățeni.

Papa Francisc face parte din grupa de risc

Papa Francisc are 84 de ani şi face parte din cea mai expusă grupă de risc în faţa noului coronavirus. În plus, el este vulnerabil şi după ce în trecut i s-a îndepărtat o parte a unuia dintre plămâni.

S-a întâmplat în tinereţe, din cauza unei boli care nu a lăsat altă alternativă medicilor din Argentina.

explicaţie foto: În 2013, Papa Francisc a îmbrățișat un bărbat în vizita pe care a făcut-o la un spital brazilian de dezintoxicare.

Era chiar inaugurarea Centrului de servicii pentru dependenții de droguri de la Spitalul São Francisco.

sursa: edition.cnn.com

 


Accesează: