Imunitatea la coronavirus poate dura ani de zile, posibil chiar decenii

Imunitatea la coronavirus poate dura ani de zile, posibil chiar decenii

Imunitatea la coronavirus poate dura ani de zile, posibil chiar decenii, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință din SUA.

Imunitatea la coronavirus poate dura ani de zile, posibil chiar decenii, potrivit unui nou studiu. Acest studiu a fost realizat de către unii dintre cei mai respectați oameni de știință din lume.

În urma cercetării s-a descoperit că persoanele care s-au vindecat după ce au fost infectați cu coronavirus au dezvoltat un număr mult mai ridicat de celule B și celule T. Celule B și T sunt necesare pentru combaterea virusului. Mai mult, „aceste celule pot rămâne în organism o perioadă foarte, foarte lungă de timp”, scrie Forbes.

Cum s-a desfășurat studiul despre imunitatea la coronavirus

Cercetătorii au recoltat probe de sânge de la 185 de pacienți cu vârste cuprinse între 19 și 81 de ani. Aceștia au post testați pozitiv pentru coronavirus (SARS-CoV-2) la începutul pandemiei. Oamenii de știință au descoperit că foarte mulți dintre pacienți au suficiente celule imune pentru a combate virusul și a preveni reinfectarea. Pe lângă asta, oamenii de știință au ajuns la concluzia că imunitatea la coronavirus poate dura ani de zile.

Acesta a fost prezentat drept „cel mai cuprinzător și mai îndelungat studiu al memoriei imune la coronavirus până în prezent”.

Shane Crotty: „Această imunitate la coronavirus ar preveni, timp de mulți ani de acum încolo, ca marea majoritate a oamenilor să se îmbolnăvească de alte boli severe". Crotty este virusolog la Institutul de Imunologie „La Jolla”.

Potrivit jurnaliștilor de la New York Times, aceste rezultate sunt încurajatoare. „Peste 90% dintre persoanele care au fost infectate cu coronavirus vor fi protejate în fața reinfectării pentru o perioadă foarte lungă de timp. De asemenea vaccinul, care în general oferă o protecție pe o durată de timp mai redusă, ar avea beneficii pentru mai mult timp”. „Probabil că nu va fi nevoie să vaccinăm oamenii în fiecare an așa cum ne temusem”, scrie Mandavilli.

Și alți specialiști sunt optimiști. Noul coronavirus poate fi „exterminat suficient de repede, simptomele ar dispărea imediat, iar șansa de a fi infectat din nou ar scădea drastic". Declarația îi aparține dr. Alessandro Sette, cercetător al Institutului de Imunologie La Jolla și coautor al studiului.

Toate aceste semnale venite din lumea științei reprezintă primele semnale pozitive de la începutul pandemiei. O rază de speranță pentru miliarde de oameni. Și pentru economiile vlăguite.

 

Ne puteți urmări și pe Google News