Evenimentul ZileiSocialCând va fi autorizat cel de-al treilea vaccin anti-coronavirus. Presiunea este uriașă

Când va fi autorizat cel de-al treilea vaccin anti-coronavirus. Presiunea este uriașă

Când va fi autorizat cel de-al treilea vaccin anti-coronavirus. Presiunea este uriașă
Vaccinul AstraZeneca ar putea fi disponibil în Europa la sfârșitul lunii ianuarie, anunță Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Vineri, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi-a exprimat speranța că o decizie cu privire la autorizarea vaccinului produs de AstraZeneca/Oxford împotriva COVID-19 în Uniunea Europenă ar putea fi luată de către autoritatea de reglementare la sfârșitul lunii ianuarie, relatează DPA şi AFP.

După ce această decizie se aprobă, statele membre UE au puse la dispoziție trei vaccinuri în lupta contra pandemiei

Săptămâna viitoare, se așteaptă ca producătorul AstraZeneca/Oxford să depună o cerere pentru o autorizare condiţionată a vaccinului său împotriva COVID-19, a indicat vineri directorul EMA, Emer Cooke, într-o conferinţă la Amsterdam.

Vaccinul AstraZeneca/Oxford ar putea fi autorizat la finalul lunii ianuarie

Decizia privind autorizarea vaccinului AstraZeneca/Oxford în Uniunea Europeană ar putea fi dată peste doar câteva săptămâni, a adăugat şeful EMA. Agenţia se află sub presiunea statelor membre de a pune la dispoziție suficiente vaccinuri în lupta cu pandemia provocată de coronavirus.

După aceea, Comisia Europeană urmează să aprobe oficial vaccinul, însă această procedură este considerată mai mult o formalitate, transmite Agerpres.

Statele Unite mizează pe o autorizare în aprilie a vaccinului AstraZeneca /Oxford

SUA mizează pe o autorizare în aprilie a vaccinului AstraZeneca/Oxford, la mai mult de trei luni după unda verde dată de autorităţile de reglementare britanice, a declarat în urmă cu câteva zile Moncef Slaoui, consilier şef al programului american de vaccinare, relatează AFP.

Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor de sănătate (MHRA), care şi-a validat utilizarea în Regatul Unit este „o instituţie de reglementare, bazată pe ştiinţă şi nu ridic nicio întrebare cu privire la decizia sa”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă, menţionând un mediu de reglementare diferit de cel din Statele Unite. Moncef Slaoui a subliniat în special necesitatea de a dovedi eficacitatea acestui vaccin în cazul persoanelor în vârstă.

Mexicul a autorizat de urgenţă vaccinul 

La începutul acestei săptămâni, Mexicul a autorizat de urgenţă vaccinul contra COVID-19 produs de AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

„Comisia federală pentru protecţie în faţa riscurilor sanitare a autorizat vaccinul AstraZeneca pentru a fi utilizat de urgenţă împotriva virusului SarsCoV-2”, a scris pe Twitter responsabilul guvernamental pentru strategia de luptă împotriva epidemiei, Hugo Lopez-Gatell.

El a precizat că vaccinul ar putea fi disponibil începând din martie. „Aceasta depinde de modul în care entităţile private ce lucrează la el îşi vor materializa capacitatea de producţie”, a explicat Lopez-Gatell mai târziu într-o conferinţă de presă.

 


Accesează: