Evenimentul Zilei > EVZ Special > Moment istoric în Marea Britanie. A început campania de vaccinare cu Oxford-AstraZeneca
Moment istoric în Marea Britanie. A început campania de vaccinare cu Oxford-AstraZeneca

Moment istoric în Marea Britanie. A început campania de vaccinare cu Oxford-AstraZeneca

Chiar dacă peste 500.000 de doze au fost răspândite în Insulă, șurubul restricțiilor va fi strâns și mai mult de autorități.

Brian Pinker, în vârstă de 82 de ani, a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul Oxford-AstraZeneca anti-Covid-19. Începând de luni, peste 500.000 de doze sunt gata pentru a fi administrate în Marea Britanie. Secretarul de stat pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că a fost un „moment esențial” în lupta britanică împotriva virusului, deoarece vaccinurile vor ajuta la reducerea infecțiilor și vor permite apoi ridicarea restricțiilor.

Măsuri în toată Marea Britanie

În ciuda acestei campanii care a demarat luni, premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a avertizat că restricțiile se vor intensifica în perioada următoare. Și asta pentru că în Albion se dă o luptă pentru a stopa răspândirea mutației coronavirusului.

Duminică, în Insulă, au fost consemnate peste 50.000 de noi cazuri de Covid, ceea ce a însemnat o creștere pentru a șasea zi consecutivă. Asta a determinat ca autoritățile să solicite un al treilea blocaj național, în Anglia. Irlanda de Nord și Țara Galilor au în prezent propriile blocaje, în timp ce miniștrii cabinetului scoțian se vor întruni ulterior pentru a lua în considerare măsuri suplimentare legate de restricții. O mare întrebare este legată de oportunitatea redeschiderii școlilor, în condițiile extinderii pandemiei, conform bbc.

A început răspândirea vaccinului

530.000 de doze de vaccin au fost distribuite în spitale din Oxford, Londra, Sussex, Lancashire și Warwickshire. Majoritatea celorlalte doze disponibile vor fi trimise la sute de unități medicale ți centre de îngrijire socială din Marea Britanie în zilele viitoare, potrivit Departamentului de Sănătate și Asistență Socială.

Brian Pinker, primul om vaccinat cu Oxford-AstraZeneca, face dializă și a spus că este mândru pentru că vaccinul a fost dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford.

„Asistentele, medicii și întreg personalul au fost extraordinari și acum pot să aștept cu nerăbdare să sărbătoresc cea de-a 48-a aniversare a nunții, care va fi în acest an”, a spus Pinker.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: