Evenimentul Zilei > Social > Exploziv. Anunțul alarmant al lui Nelu Tătaru. Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni
Exploziv. Anunțul alarmant al lui Nelu Tătaru. Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni

Exploziv. Anunțul alarmant al lui Nelu Tătaru. Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat sâmbătă că e de aşteptat că numărul de cazuri de COVID-19 să crească şi mai mult în următoarele două săptămâni.

 

„Ne aşteptam să crească progresiv numărul de cazuri în urmatoarele 2 săptămâni, alternând cu perioade de stagnare. Avem zile cu mai puține teste, dar asta nu ne face să ne lăsăm pe o ureche. Suntem cu anchetele în evaluare și putem previziona și următoarele zile ca și evoluție. În urma introducerii de noi restricții, avem o transmitere comunitară în scădere și efectul îl vedem la 2 săptămâni”, a declarat Nelu Tătaru, în cadrul emisiunii „Doctor de bine”.

 

Ministrul Sănătății spune că, în timp ce alte ţări din Europa au trecut în valul doi, România este în continuare în primul val al pandemiei.

„Suntem pe acel traseu ascendent progresiv. Suntem după șase săptămâni de un platou în jurul la 1500 de cazuri, urmat de o lună septembrie în care am avut numeroase reveniri la qvasinormalitate. Nerespectarea regulilor sau respectarea parțială au dus la creșterea cazurilor. 3.000 de cazuri este foarte mult. Suntem într-un context mondial și european al unei pandemii, care, pentru unii este un al doilea val, noi încă n-am terminat nici primul val și suntem pe traseu crescător. Suntem în momentul în care impunem și unele restricții”, a mai precizat ministrul Sănătății.

După anunţul închiderii restaurantelor, Tătaru a avut răspuns și în ceea ce priveşte criticile pe care le-a primit din partea celor care activează în domeniul Horeca. El a dat și un termen de așteptare pentru a putea constata efectele măsurii.

„Evaluările pe care le facem sunt cele care ne-au relevat că chiar dacă gestionăm focare care se regăsesc în cămine pentru bătrâni sau în unități sanitate, totuși din evaluări și anchete epidemiologice ne reies că acele locuri unde s-a produs momentul infectării sunt evenimentele private și transportul în comun. Pentru a limita aceste lucruri, trebuie să reimpunem aceste restricţii. Efectele lor le vom vedea în 10-14 zile”, a conchis Nelu Tătaru, potrivit RomâniaTV.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: