Criză majoră în Industria HoReCa Acuzații grave. Rata de infectare este falsă??

Criză majoră în Industria HoReCa Acuzații grave. Rata de infectare este falsă??

Industria HoReCa riscă să se confrunte cu o criză fără precedent, după ce Executivul a decis să închidă restauratele, începând ce miercuri, în Capitală.

Dragoș Petrescu, președintele HORECA, organizația patronală din industria ospitalității, a declarat, marți seară, la Sinteza Zilei, că în urma restricțiilor anunțate mai devreme în cursul zilei de autorități, aproximativ 12.000 de restaurante și cafenele se vor închide.

„Vom trimite Guvernului doleanțele noastre și vom decide ce vom face în continuare dacă nu ajungem la un rezultat comun”, a spus acesta, punctând că eventualele proteste ale lucrătorilor și patronilor din industrie, anunțate neoficial, reprezintă „inițiative individuale”.

Dragoș Petrescu spune mai afirmă cu închiderea cafenelelor și restaurantelor este nejustificată și reamintește că, după primul val al pandemiei, România a fost ultima țară din Europa care a redeschis restaurantele și cafenelele.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem afectați major, măsura nu are un termen de aplicare. Este fals procentul de 1,5 (rata de transmisibilitate la mia de locuitori, de la care se închid restaurantele). Este fals pentru că se raportează la o populație a Capitalei de 2,1 milioane de locuitori, ceea ce e ridicol”, a argumentat președintele HORA.

Începând de miercuri, restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de spectacol din Capitală se închid, iar purtarea măștilor devine obligatorie între orele 7.45-21.15 în zona școlilor, a decis marți Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Decizia a fost luată pentru că Bucureștiul a depășit rata de infectare de 1,5 cazuri la mia de locuitori,

Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în Municipiul Bucureşti. Se face o excepţie pentru unităţile de cazare - hotel, pensiune, alte asemenea - unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazaţi în respectivele unităţi de cazare. O altă precizare se referă la activitatea sălilor de spectacole, concerte şi alte asemenea. Este interzisă. În momentul în care rata de incidenţă va reveni sub 1,5 la mie, vor fi reluate. Ne vom reîntruni şi vor fi reluate aceste activităţi", a afirmat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.