Evenimentul Zilei > Actualitate > Strategia lui Tătaru pentru combaterea pandemiei: „Vom umbla prin țară…”
Strategia lui Tătaru pentru combaterea pandemiei: „Vom umbla prin țară…”

Strategia lui Tătaru pentru combaterea pandemiei: „Vom umbla prin țară…”

În cazul în care numărul infectărilor cu noul coronavirus va depăși pragul de 3.000 de cazuri pe zi, reprezentanții Ministerului Sănătății vor umbla prin țară ca să găsească paturi de terapie intensivă.

Este răspunsul uluitor pe care l-a dat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, când a fost întrebat ce vor aface autoritățile în condițiile în care numărul de îmbolnăviri va crește în perioada următoare.

„Ce facem și cu aceste 2.500 de cazuri. Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale. Lumea trebuie să înțeleagă că una e să ai 200 de cazuri pe zi și alta e să ai 2.500 de cazuri pe zi”, a răspuns ministrul Sănătății la o întrebare pe care a primit-o într-o emisiune la TVR 1.

În fapt, ministrul Sănătății a încercat să explice cum vor acționa autoritățile medicale în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 la scurtă vreme după alegerile locale. Creșterea numărului de îmbolnăviri a determinat Comitetul Național pentru Situații de Urgență să ia decizia de a plasa în carantină pentru 14 zile pe toți cetățenii care sosesc în România, din aproximativ 50 de state considerate de risc epidemiologic.

În același context, Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat, marți după-amiază, care sunt restricțiile care vor intra în vigoare începând cu ziua de miercuri, 7 octombrie, în București. Gheorghe Cojanu a explicat că toate aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

Începând de miercuri, restaurantele vor putea servi produse în interiorul clădirilor doar pentru persoanele care beneficiază şi de cazare în hotelurile sau pensiunile aferente. De asemenea, va fi interzisă activitatea sălilor de spectacole şi concerte, inclusiv a teatrelor şi cinematografelor.

În cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a mai stabilit obligativitatea purtării măştilor la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală.

Autoritățile au anunțat, marți, un număr de 2.121 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, înregistrate   în ultimele 24 de ore, 73 de decese, precum și un număr de 8.097 de persoane internate. Dintre acestea, 608 sunt internate la ATI.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: