Evenimentul Zilei > Actualitate > Nelu Tătaru, mesaj neașteptat pentru credincioși! E vorba de Cuvioasa Parascheva
Nelu Tătaru, mesaj neașteptat pentru credincioși! E vorba de Cuvioasa Parascheva

Nelu Tătaru, mesaj neașteptat pentru credincioși! E vorba de Cuvioasa Parascheva

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru le-a transmis pelerinilor un mesaj deosebit de importat pentru ca aceștia să fie în siguranță.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, le-a transmis peleriniilor care vor participa la manifestările legate de sărbătoarea Sfintei Parascheva, să fie conștienți de faptul că vor merge în locuri aglomerate și să își ia măsuri de precauție.

Nelu Tătaru a declarat, sâmbătă, la Iași, că a reevaluat capacitatea de paturi, precum și capacitatea spitalului de la Lețcani de a prelua pacienți.

Care este scenariul?

„Scenariile sunt pregătite, adaptarea se face la nivel nivel local, descentralizat. La începutul acestei pandemii spuneam că că nu vom avea un an normal, nu am avut Sărbători Pascale, nu am avut Rusalii ca în alți ani, nu am avut concedii, nici aceste sărbători nu vor fi ca în ceilalți ani. Trebuie să respectăm reglementările din prespital. Pandemia se tranșează în prespital”, a declarat Nelu Tătaru.

„În același timp, să ne dăm seama că mergem în locuri aglomerate. Să evităm acele locuri aglomerate, în măsura în care putem păstrăm niște precauții”, a precizat ministrul.

Cum se va proceda cu persoanele infectate?

Acesta a fost întrebat, de asemenea, dacă se va putea gestiona număr mare de pelerini, Tătaru a răspuns că are încredere în autoritățile locale: „Vrem, nu vrem, suntem în timp de pandemie. Vrem, nu vrem, sunt sărbătorile Iașului, dar va trebui să le adaptăm contextului.

Sărbătorile Iașului și manifestările legate de sărbătoarea Sfintei Parascheva trebuie gestionate „cu anumite rețineri” și atunci vom vedea că această creștere (a numărului de infectări – n.r.) va fi ușoară și va putea fi gestionată „de noi, ca și corp medical. Gestionare înseamnă nu suprapopularea unităților de primire urgențe, nu suprapopularea terapiilor intensive, ține doar de noi dacă acest număr de cazuri va crește”, a mai spus ministrul

Până astăzi, 3 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 134.065 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 107.058 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19)

Până astăzi, 4.947 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat, scrie Antena3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.