Evenimentul ZileiSocialExclusiv. Schimbări la Departamentul de Știri al TVR, făcute de Doina Gradea

Exclusiv. Schimbări la Departamentul de Știri al TVR, făcute de Doina Gradea

Exclusiv. Schimbări la Departamentul de Știri al TVR, făcute de Doina Gradea
Anul 2021 a adus schimbări importante chiar din prima zi după mini-vacanța de Revelion. Crește salariul minim, se scumpesc carburanți, țigările, pânea, uleiul, curentul electric etc. Dar și schimbări la TVR, chiar în mijlocul unui scandal legat de Revelion.

Evenimentul zilei a publicat, cu puține ore în urmă, în exclusivitate, informația că la negocierile politice din decembrie 2020 duse între PNL, USR-Plus și UDMR pentru împărțirea funcțiilor importante din stat, ministere și șefiile Camerei Deputaților și Senatului, s-au împărțit și instituțiile media de stat. Respectiv și conducerile TVR și Societății  Române  de Radiodifuziune (Radio). USR-Plus a cerut și a primit TVR, iar PNL va avea control la Radio.

Această acțiune politică este și o explicație pentru scandalul imens, izbucnit din cauza umorului îndoielnic din programul de Anul Nou, umor promovat de Mugur Mihaescu și Radu Pietreanu, comedianți care, cu ani în urmă, au ridicat Pro Tv-ul pe cele mai de sus cote de rating exact cu același tip de glume și satire.

Doina Gradea, președinta TVR și director general, a fost cea încolțită și o serie de politicieni din USR și PNL i-au cerut demisia, ba chiar a existat declarația că va fi schimbată de Parlament în luna februarie.

Pe lângă acest război desfășurat în spațiul media, o altă informație ne-a parvenit. Doina Gradea a operat astăzi niște schimbări la Departamentul de Știri al TVR 1.

Diana Vochin Rădulescu, director Departamentul Știri, a fost înlocuită cu Ioana Popescu, care a mai ocupat această funcție. De asemenea, producătorul executiv de la același departament, Tudor Radu Aurel a fost înlocuit cu Dorin Muntean.

Schimbări s-au produs și la Resurse Umane. Directorul acestui departament, Iulian Bărăscu a fost înlocuit cu  Camelia Ivașcu, iar șeful Serviciului a fost și el schimbat.

Cu siguranță, aceste schimbări din funcții vor stârni un nou val de acuzații și presiuni venite din sfera politică, mai ales dinspre USR care abia așteaptă să preia Televiziunea Română și să-și instaleze echipa.


Accesează: