Evenimentul ZileiSocialProgramul de Revelion de la TVR i-a atras atenţia lui Mihai Morar: „Îl poți gusta sau nu.”

Programul de Revelion de la TVR i-a atras atenţia lui Mihai Morar: „Îl poți gusta sau nu.”

VIDEO
Fostul prezentator de la Antena Stars, Mihai Morar, a comentat recent scandalul iscat în jurul programului de Revelion de la TVR.

În prezent doar realizator radio, Mihai Morar le-a transmis celor care au contestat glumele pregătite de Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu din grupul „Vacanţa Mare” că nu este cazul să fie atât de vehemenţi. În opinia acestuia, „în general, umorul nu se comentează”.

„Observ că se desfășoară un Concurs Național de înjurat programul de Revelion al TVR. «Cum v-ați permis, din banii poporului, să plătiți glumele Vacanța Mare?» Nu știu, nu am văzut tot show-ul de la televiziunea publică.

Și, în general, umorul nu se comentează. Îl poți gusta sau nu. Dar, pe lângă tot ce se înjură zilele astea, am găsit pe net acest moment din Revelionul TVR. După mine, e cel mai bun text scris și interpretat din tot ce am văzut (selectiv, e adevărat) în noaptea dintre ani pe TV. Vedeți înainte să judecați. Ascultați înainte să înjurați.

«Ne-am înstrăinat cu totu’

De când salutăm cu cotu’

An nou, nu-i lăsa să se urască

Pe cei cu și fără mască…»” – a scris Mihai Morar pe Facebook.

Câţi români s-au uitat la Revelionul TVR

Conform măsurătorilor, 1.200.000 de români s-au uitat la TVR în noaptea de Revelion a anului 2016 aproape de miezul nopții. Asta a însemnat o medie de peste 600.000 de oameni, care a clasat postul public pe locul 3 la acea vreme.

Un an mai târziu, transmisiunea în direct a concertului din Piața George Enescu, organizat de Primăria Capitalei și prezentat de CRBL și Ionela Năstase, fosta jurnalistă România TV, a avut o medie de 235.000 de spectatori, fiind pe locul 7.

În 2018, Revelionul TVR a ocupat locul 6 cu o medie de 350.000 de spectatori, iar în 2019 a luat locul 8 cu 250.000 de spectatori în medie. În acest context, programul de Revelion pregătit de „Vacanţa Mare” în 2020 a luat locul 5 cu o medie 509.000 de români care au urmărit show-ul. La un un calcul simplu, aceasta a a fost cea mai bună ofertă de Revelion pe care TVR a prezentat-o românilor din 2016 încoace.

Revelionul Antena 1 vs. Revelionul România TV

La ultimul Revelion, TVR a convins o parte însemnată a publicului care era mult mai atras în fiecare sfârșit de an de show-ul lui Dan Negru de la Antena 1 sau de programul folcloristic de la România TV. Au existat şi români nemulţumiţi de calitatea glumelor prezentate de „Vacanţa Mare”.

Printre ei, Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, care a lansat un atac dur în direcţia conducerii TVR: „Voi chema la Parlament reprezentanţii CNA pentru a ne oferi un punct de vedere. Doina Gradea trebuie să plece din TVR.

În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacţiilor de presă private aproximativ 40 milioane euro pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficienţa acestei măsuri.

Acum 2 zile, pe banii noştri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială. Cu oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor.”

Despre acest scandal, jurnalistul Dan Andronic consideră că este „un exercițiu de cenzură” şi explică de ce a ajuns la această concluzie.


Accesează: