Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea desființează Guvernul Cîțu: „În noaptea de Revelion, Guvernul a publicat în Monitorul Oficial documentul austerităţii” 
Gabriela Firea desființează Guvernul Cîțu: „În noaptea de Revelion, Guvernul a publicat în Monitorul Oficial documentul austerităţii” 

Gabriela Firea desființează Guvernul Cîțu: „În noaptea de Revelion, Guvernul a publicat în Monitorul Oficial documentul austerităţii” 

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, susţine că Guvernul condus de Florin Cîţu vine cu măsuri de austeritate deoarece nu are soluţii pentru 2021, iar populaţia va avea de suferit.
Gabriela Firea a criticat măsurile anunţate de Guvernul Cîţu şi avertizează că îngheţarea salariilor, a pensiilor şi a venitului minim vor determina o „sărăcire a populaţiei”.
Gabriela Firea spunea că în loc de stimularea economiei prin finanțarea investițiilor publice, prin încurajarea consumului, prin creșterea veniturilor la bugetul național, Guvernul Perdanților recunoaște austeritatea și traiul greu pentru toți românii începând cu ianuarie 2021”.

Reaminintim că  anul 2021 începe sub semnul austerităţii, conform cu cele anunţate de Florin Cîţu la sfârşitul anului 2020, unde am aflat că o serie de majorări râmăn în aer. Este vorba despre alocaţiile copiilor care în loc de 40% vor fi majorate doar cu 20%, şi punctul de pensie care ar fi trebuit să crească cu diferenţa până la 40% prevăzută în lege.

Fostul primar al Capitalei a spus că-i urează „La mulţi ani” lui Florin Cîţu dar nu-i doreşte mulţi ani la guvernare

Întrebată de moderator dacă vor fi respecate majorările şi aşa ajustate pentru 2021, Gabriela Firea a răspuns: „Eu îi transmit domnului Cîţu La mulţi ani, pentru că îl chemă şi Vasile. Omeneşte cred că trebuie să fim civilizaţi unii cu ceilalţi, dar în funcţia de prim-ministru nu îi doresc mulţi ani, pentru că din păcate nu are soluţii pentru români şi a dovedit acest lucru în calitate de ministru al finanţelor, pentru că ţara este împrumutată.

Dar, din păcate românilor nu li se spune ce se întâmplă cu acele sume, ce se întâmplă cu aceşti bani. Chiar în noaptea de Revelion, Guvernul a publicat în Monitorul Oficial documentul austerităţii care prevede îngheţarea salariilor bugetarilor, de asemenea a pensiilor, a indicatorului de referinţă social pe baza căruia se calculează sumele pentru persoanele cu dizabilităţi, de asemenea venitul minim garantat şi alte prestaţii sociale”, a declarat Gabriela Firea într-o intervenţie la Antena 3.

Acum câteva zile Gabriela Firea avertiza pe social media: „Doi dintr-o lovitură! Un pumn în plex de la guvern și pentru angajatul la stat, și pentru cel de la privat! Înghețarea salariilor, a pensiilor, a venitului minim de incluziune, precum și a altor beneficii muncite pentru a fi obținute, scumpirea energiei, toate vor determina o sărăcire a populației, scăderea puterii de cumpărare cu efecte directe în profitul, și-așa afectat de pandemie, al societăților private”, a scris prim-vicepreședintele PSD, pe contul persoanla de Facebook.