Evenimentul Zilei > Sport > Este oficial! Meciurile de la EURO 2020 de pe Național Arena se dispută cu spectatori
Este oficial! Meciurile de la EURO 2020 de pe Național Arena se dispută cu spectatori

Este oficial! Meciurile de la EURO 2020 de pe Național Arena se dispută cu spectatori

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), fanii vor avea voie pe „Arena Națională” la meciurile de la EURO 2020, care sunt programate în vara acestui an.

Meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune. Astfel, nu mai puțin de 13.000 de spectatori vor putea merge la meciurile de la Campionatul European 2020 programate pe cel mai mare stadion din România.

 Național Arena ocupată în proporție de 25%

MTS anunță că „Arena Națională” va putea fi ocupată în proporție de 25% la meciurile de la EURO 2020. Primul meci de pe cel mai mare stadion din România la care vor putea merge fanii va avea loc duminică, 13 iunie, atunci când Austria joacă împotriva Macedoniei de Nord, ora 18.00.

Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale.

Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor.

Angajamentele asumate de țara noastră au presupus investiții cu impact pe termen lung, care au sprijinit puternic economia, într-o perioadă dificilă. Dincolo de impactul economic, impactul asupra fenomenului sportiv, prin stimularea interesului public față de practicarea sportului și creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță au reprezentat argumente puternice în favoarea acestei decizii, alături de experiența acumulată cu prilejul organizării EURO 2020, care va permite organizarea, pe viitor, a altor evenimente importante, ceea ce va genera beneficii considerabile de imagine, pe termen lung.

Planul de acces al spectatorilor

Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale – locul unde vor fi găzduite cele 4 meciuri atribuite. Pilonii pe care s-a construit acest scenariu sunt:

1. Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.
2. UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.
3. Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.
4. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.
În această formă și cu aceste argumente, planul de acces al publicului în proporție de 25% este deja avizat de UEFA, Institutul Național de Sănătate Publică și a întrunit consensul Comitetului Interministerial EURO 2020, la ședința din 3 martie 2021”, apare în comunicatul de presă emis de MTS.

Meciurile care vor avea loc pe Arena Națională

Austria – Macedonia de Nord este primul meci de la EURO 2020 care va avea loc pe Arena Națională, duminică, 13 iunie, de la ora 18.00. Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze pe cel mai mare stadion din România, cu Macedonia de Nord, de la ora 15.00. Ultima partidă din faza grupelor care se va disputa la București va fi pe 21 iunie, între Ucraina și Austria, ora 18.00.

Dacă faza grupelor nu promite meciuri cu adversari de calibru pe Național Arena, în schimb în optimi am putea vedea doi granzi din fotbalul european. Bucureștiul va găzdui a șasea optime, acolo unde se va întâlni locul 1 din Grupa F cu locul 3 din Grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța și Germania, iar cel puțin una ar putea juca pe „Arena Națională, scrie prosport.ro.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: