Evenimentul Zilei > Sport > EURO 2020 se va juca cu fani în tribune. Copenhaga va găzdui 11.000 – 12.000 de spectatori pe meci. Bucureștiul nu face încă niciun anunț oficial
EURO 2020 se va juca cu fani în tribune. Copenhaga va găzdui 11.000 – 12.000 de spectatori pe meci. Bucureștiul nu face încă niciun anunț oficial

EURO 2020 se va juca cu fani în tribune. Copenhaga va găzdui 11.000 – 12.000 de spectatori pe meci. Bucureștiul nu face încă niciun anunț oficial

UEFA a promis că turneul final al Campionatului European se va disputa cu spectatori în tribune, iar guvernul danez a confirmat deja că „Parken Stadium” din Copenhaga își va deschide porțile la meciurile din această vară.

Deși pandemia de coronavirus nu dă semne de oboseală și rata de infectare crește în multe dintre statele de pe „Bătrânul Continent”, executivul din Danemarca a dat asigurări că fanii vor avea acces pe cocheta arenă „Parken”.

Stadionul din Copenhaga, care are o capacitate de 38.065 de locuri, va găzdui patru partide de la EURO 2020, iar ministrul Culturii și Sportului, Joy Mogensen, a declarat public că aproximativ 11.000 – 12.000 de spectatori se vor afla în tribune, la fiecare joc.

„Campionatul European de Fotbal este un eveniment unic și istoric pentru Danemarca. Guvernul a decis să autorizeze, cel puțin, prezența a 11.000 – 12.000 de persoane la cele patru meciuri care vor fi organizate pe Parken” a explicat politicianul în vârstă de patruzeci de ani, care face parte din Partidul Social Democrat.

Lista orașelor gazdă poate suferi modificări de ultimă oră

Președintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a avertizat încă din urmă cu două săptămâni că orașele care nu vor putea să garanteze accesul fanilor pe stadioane vor fi eliminate de pe lista pentru turneul final. „Garantez că nu există opțiunea de a avea meciuri cu porțile închise la Campionatul European” a spus răspicat șeful forului european.

Ceferin a mărturisit că UEFA își dorește să meargă în continuare cu planul de organizare a Europeanului în douăsprezece țări, dar este gata oricând să modifice acest scenariu. „Scenariul ideal este acela ca turneul final să se desfășoare conform planului inițial, însă, dacă nu este posibil, atunci partidele se vor disputa doar acolo unde sunt întrunite toate condițiile” a explicat președintele de 53 de ani.

„Arena Națională” din București va fi gazdă a trei partide din faza grupelor și a încă unui joc contând pentru optimile de finală. Autoritățile din capitala României nu au făcut încă niciun anunț oficial referitor la modul în care va fi posibil accesul spectatorilor în tribunele fostului stadion „Lia Manoliu” și există încă serioase semne de îndoială dacă Bucureștiul va rămâne sau nu pe lista orașelor gazdă.