Evenimentul Zilei > Sport > Jocurile Olimpice de la Tokyo, fără spectatori străini. Premierul Japoniei este în însă în alertă
Jocurile Olimpice de la Tokyo, fără spectatori străini. Premierul Japoniei este în însă în alertă

Jocurile Olimpice de la Tokyo, fără spectatori străini. Premierul Japoniei este în însă în alertă

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa fără spectatori veniți din afara Japoniei, dar autoritățile sunt în alertă chiar și în situația asta.

Jocurile Olimpice de Vară se vor desfășura în acest an, dar fără spectatori străini. Marele eveniment sportiv a fost amânat anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus. Dar acum nu se va putea desfășura în condiții normale. Pentru că orașul Tokyo, gazda competiției, va fi închis turiștilor. Care ar fi vrut să vadă live această competiție.

Jocurile Olimpice de vară, fără spectatori străini și un mare test pentru Japonia

„Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi “dovada victoriei în faţa coronavirusului”. A afirmat premierul japonez Yoshihide Suga, duminică, la o zi după decizia de-a bloca accesul spectatorilor străini. „Vom transmite lumii întregi un mesaj de curaj şi speranţă din Japonia”, a mai precizat premierul nipon.

Decizia cu privire la spectatorii străini a fost luată pentru evitarea propagării coronavirusului în perioada Jocurilor Olimpice de Vară. „Nu trebuie să lăsăm garda jos, pentru a împiedica o accelerare a numărului infectărilor”. A mai afirmat Yoshihide Suga la congresul anual al Partidului Liberal Democrat. Cu doar  câteva ore înainte de ridicarea stării de urgenţă la Tokyo. Prim-ministrul Japoniei crede că acest moment unul „extrem de important” în prevenirea infectărilor cu coronavirus.

Joi, ştafeta torţei olimpice a început la Fukushima. Ştafeta se va încheiat în data de 23 iulie, pe Stadionul Olimpic, unde va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

„Primul eveniment global care se va desfăşura în timpul pandemiei”

„S-a stabilit că o decizie referitoare la spectatorii veniţi din străinătate va fi luată la sfârşitul lunii martie”. Au anunțat conducătorii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) legat de accesul spectatorilor străini.

„Tokyo 2020 va fi primul eveniment global care se va desfăşura în timpul pandemiei şi credem că trebuie să servească drept mostră de triumf contra virusului”. A spus Seiko Hashimoto, președintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo.


Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori străini. Securitatea va fi ”prioritate absolută”