Evenimentul Zilei > Actualitate > Emil Boc a a primit, astăzi, rapelul. Primarul din Cluj-Napoca s-a imunizat cu vaccinul de la AstraZeneca
Emil Boc a a primit, astăzi, rapelul. Primarul din Cluj-Napoca s-a imunizat cu vaccinul de la AstraZeneca

Emil Boc a a primit, astăzi, rapelul. Primarul din Cluj-Napoca s-a imunizat cu vaccinul de la AstraZeneca

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a vaccinat, astăzi, pentru a doua oară, și a transmis un mesaj pe contul de Facebook după imunizare.

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, s-a vaccinat, astăzi. Edilul a fost la rapel și a primit a doua doză de AstraZeneca, vaccin în jurul căruia s-au născut multe discuții în ultima perioadă. Dar care a primit, în cele din urmă girul Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). În timpul vaccinării, fostul premier a făcut și poze și a transmis un mesaj pe contul de Facebook. Emil Boc a spus că are încredere în campania națională de vaccinare, care poate să creeze curând condițiile revenirii la o viață normală. După un an și ceva marcat de restricții și probleme create de pandemia de coronavirus.

Emil Boc, mesaj pe Facebook după ce a primit rapelul de la AstraZeneca. „Susțin procesul de vaccinare și consider că pe această cale vom învinge pandemia”

„Azi m-am vaccinat cu a doua doză de vaccin AstraZeneca. Totul a evoluat normal. Mulțumiri speciale tuturor echipelor medicale care asigură procesul de vaccinare. Este un maraton și la sfârșitul acestuia vom fi cu TOȚII câștigători.
Susțin procesul de vaccinare și consider că pe această cale vom învinge pandemia, iar viața noastră va reveni la normalitatea pe care am avut-o înainte de pandemie (sau cât mai aproape de acea normalitate).”, a scris Emil Boc pe rețeaua de socializare.

Asigurările date de Valeriu Gheorghiță

În ceea ce privește folosirea AstraZeneca în România, Valeriu Gheorghiță a dat asigurări că beneficiile sunt mai mari decât riscurile. Iar în țara noastră nu fuseseră semnalate cazuri de tromboză. „Noi nu avem reacții, evenimente trombotice raportate. Nu avem în România cazuri de tromboză cauzată de vaccinul de la AstraZeneca. (…)
Noi trebuie, de asemenea, să luăm în calcul nu doar datele din România, ci datele de la nivel european, care sunt mult mai reprezentative. Vorbim de peste 34 de milioane de persoane vaccinate în Marea Britanie și Europa și au fost raportate și analizate în detaliu circa 222 de cazuri de asemenea evenimente trombotice”, afirma Gheorghiță săptămâna trecută.