Facebook a eliminat 16.000 de grupuri care tranzacționau recenzii false pe platforma sa, după o altă intervenție a Autorității Regionale pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie, a declarat astăzi autoritatea de reglementare.

CMA s-a bazat pe giganții tehnologici pentru a împiedica utilizarea platformelor lor ca piețe înfloritoare pentru vânzarea de recenzii false. De când a început să investigheze problema în 2018, presând atât eBay, cât și Facebook să acționeze împotriva vânzătorilor de recenzii false în 2019.

Cele două companii s-au angajat să facă mai multe pentru a face față comerțului insidios anul trecut, după ce au fost supuse unor presiuni suplimentare din partea autorității de reglementare – care a constatat că Instagram deținut de Facebook era, de asemenea, un centru înfloritor de tranzacții de recenzii false.

Cea mai recentă intervenție a CMA pare mult mai substanțială decât acțiunea de anul trecut, când Facebook a eliminat doar 188 de grupuri și a dezactivat 24 de conturi de utilizator. Deși nu este clar câte conturi gigantul tehnic a interzis și / sau suspendat de data aceasta, a eliminat ordinele de mărime ale mai multor grupuri.

„Am colaborat pe larg cu CMA pentru a aborda această problemă. Activitatea frauduloasă și înșelătoare nu este permisă pe platformele noastre, inclusiv oferirea sau tranzacționarea de recenzii false. Echipele noastre de siguranță și securitate lucrează continuu pentru a ajuta la prevenirea acestor practici. ”