Evenimentul ZileiSocialRazie din partea Facebook. Au eliminat peste 16.000 de grupuri care tranzacționau recenzii false

Razie din partea Facebook. Au eliminat peste 16.000 de grupuri care tranzacționau recenzii false

Razie din partea Facebook. Au eliminat peste 16.000 de grupuri care tranzacționau recenzii false
Facebook a luat în vizor grupurile pe care se tranzacționau recenzii false și a închis peste 16.000 de astfel de pagini/grupuri.

Facebook a eliminat 16.000 de grupuri care tranzacționau recenzii false pe platforma sa, după o altă intervenție a Autorității Regionale pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie, a declarat astăzi autoritatea de reglementare.

CMA s-a bazat pe giganții tehnologici pentru a împiedica utilizarea platformelor lor ca piețe înfloritoare pentru vânzarea de recenzii false. De când a început să investigheze problema în 2018, presând atât eBay, cât și Facebook să acționeze împotriva vânzătorilor de recenzii false în 2019.

Cele două companii s-au angajat să facă mai multe pentru a face față comerțului insidios anul trecut, după ce au fost supuse unor presiuni suplimentare din partea autorității de reglementare – care a constatat că Instagram deținut de Facebook era, de asemenea, un centru înfloritor de tranzacții de recenzii false.

Cea mai recentă intervenție a CMA pare mult mai substanțială decât acțiunea de anul trecut, când Facebook a eliminat doar 188 de grupuri și a dezactivat 24 de conturi de utilizator. Deși nu este clar câte conturi gigantul tehnic a interzis și / sau suspendat de data aceasta, a eliminat ordinele de mărime ale mai multor grupuri.

„Am colaborat pe larg cu CMA pentru a aborda această problemă. Activitatea frauduloasă și înșelătoare nu este permisă pe platformele noastre, inclusiv oferirea sau tranzacționarea de recenzii false. Echipele noastre de siguranță și securitate lucrează continuu pentru a ajuta la prevenirea acestor practici. ”


Accesează: