Evenimentul ZileiMondenAdepții lui Trump nu au plecat cu mâna goală. Pupitru din Capitol, la vânzare pe eBay. Foto

Adepții lui Trump nu au plecat cu mâna goală. Pupitru din Capitol, la vânzare pe eBay. Foto

Adepții lui Trump nu au plecat cu mâna goală. Pupitru din Capitol, la vânzare pe eBay. Foto
Scene extraordinare surprinse de fotoreporterii agențiilor de știri care se aflau în clădirea Capitoliului american, la intrarea susținătorilor lui Donald Trump în incintă. Vandalii nu au plecat însă cu mâna goală. Obiectele sustrase au ajuns să fie licitate pe eBay.

Poate cea mai celebră fotografie este aceea în care un bărbat pleacă zâmbind cu pupitrul lui Nancy Pelosi, președinte al Camerei Reprezentanților a SUA, scrie retetesivedete.ro.

Ultima dată când clădirile guvernamentale au fost vandalizate la Washington a fost în 1814, iar invadatorii de atunci au fost soldați britanici. Acum, în 2021, un susținător al lui Trump, care poartă cu sine pupitrul lui Nancy Pelosi, se plimbă liber pe holurile de lângă intrarea în Senat, întâmpinând puțină rezistență.

Un zâmbet pentru posteritate

Bărbatul care a luat cu asalt Capitoliul și a zâmbit pentru o cameră în timp ce se îndepărta cu un pupitru care purta sigiliul președintelui Camerei Reprezentanților a fost identificat ulterior ca fiind Adam Johnson, din Florida, în vârstă de 36 de ani. Potrivit Miami Herald, Johnson locuiește în Parrish, pe coasta Golfului, împreună cu soția și cei cinci copii. Se pare că a postat imagini cu el în interiorul clădirii Capitoliului pe pagina sa de Facebook. Imaginile au devenit rapid virale și au făcut subiectul glumelor printre internauți.

Pupitrul a fost scos la vânzare pe Ebay pentru aproape 100.000 de dolari

În timp ce geamurile sparte și dezastrul lăsat în urmă de susținătorii Trump au fost curățate de pe podelele de marmură, un utilizator necunoscut eBay ar fi listat podiumul pentru vorbitorul Camerei Reprezentanților SUA la licitație pe platforma online.

Nu este clar dacă pupitrul era de fapt vândut pe eBay, însă mai multe listări ale produsului au apărut pe platforma pe data de 6 Ianuarie. Într-un e-mail către Snopes, purtătorul de cuvânt al eBay Ashley Settle a confirmat că orice astfel de înregistrări „au fost eliminate și terminate”. Deși listarea în cauză a fost ștearsă la momentul redactării, paginarea a fost arhivată pentru referință.

Cu toate că licitația s-a încheiat pe 6 ianuarie 2021, se pare că a primit 167 de oferte care au culminat cu o ofertă câștigătoare de 99.900 de dolari. Momentan nu se cunosc alte detalii despre caz.


Accesează: