Evenimentul Zilei > Politica > Războiul dintre Ciolacu și Turcan ia amploare pe Facebook: Marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere
Războiul dintre Ciolacu și Turcan ia amploare pe Facebook: Marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere

Războiul dintre Ciolacu și Turcan ia amploare pe Facebook: Marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a ținut să-i dea o replică lui Marcel Ciolacu. după ce liderul social-democrat a anunțat o moțiune simplă împotriva sa.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a atacat-o în termeni foarte duri pe Raluca Turcan şi spunea că „nu ratează nicio zi pentru a se face de râs”. Replica ministrului Turcan nu a întârziat să apară într-o postare pe Facebook.

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a anunțat miercuri seară, după ce Marcel Ciolacu a spus că va depune o moțiune simplă împotriva acesteia, că „marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere”. Ea a precizat că proiectul anunțat astăzi, referitor la sprijinul medicilor morți de COVID-19, completează și face aplicabilă legea 56/2020. 

Marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere. Proiectul de care vorbeam azi, referitor la sprijinul medicilor morți de COVID-19, completează și face aplicabilă legea 56/2020. Îl aștept la moțiune pe domnul Ciolacu și pe vajnicii săi colegi, să discutăm despre haosul și inechitatea pe care PSD le-au creat în salarizare și pe care pesediștii vor să le acopere cu vorbe.

Țara arde și baba se piaptănă, prioritatea PSD este să se împăuneze cu legea pentru susținerea medicilor morți de COVID. Ce am anunțat astăzi legat de ajutorul dat medicilor este OUG pentru modificarea și completarea legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19”, a scris Turcan, miercuri seară, pe Facebook.

Războiul dintre Ciolacu și Turcan ia amploare

Ministrul mai spune că proiectul său clarifică aspecte referitoare la sursa de finanțare a pensiei de urmaș, a ajutorului suplimentar acordat familiei care a suportat cheltuielile ocazionate de decesul personalului medical care a participat la acțiuni medicale împotriva COVID-19 și a ajutorului lunar acordat părinților în condițiile în care decedatul era singurul întreținător al părinților săi.

„Grabnic la vorbă, dar încet la pricepere, domnul Ciolacu trebuie să știe, că Legea nr. 56/2020, fiind derogatorie atât de la legislația vizând drepturile de asigurări sociale în sistemul public de pensii, cât și de la legislația vizând drepturile de pensie în sistemul pensiilor militare de stat, trebuie modificată pentru a clarifica instituțiile responsabile cu stabilirea și plata drepturilor pecuniare din bugetul de stat prin bugetele instituțiilor plătitoare”, completează ministrul muncii.


Marcel Ciolacu, atac la Raluca Turcan: Nu ratează nicio zi pentru a se face de râs


Proiectul guvernamental introduce și cadrele militare

Raluca Turcan a adăugat că „proiectul guvernului introduce și cadrele militare care au efectuat misiuni de transport persoane cu COVID, personal medical din structurile DSU, din cadrul MAI, precum și unele clarificări referitoare la dreptul la pensia de urmaș care reprezintă 75% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție avut de personalul medical prevăzut la art. 2 alin. (1) la data decesului, de care urmează să beneficieze copiii până la împlinirea vârstei de 16 ani, dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, respectiv pe toată durata invalidităţii de orice grad, ivită anterior vârstelor menționate”.

Ea afirmă că, astfel, se elimină și „confuzia din actuala lege referitoare la faptul că fiecare părinte va beneficia de un ajutor lunar în cuantum de 50% din nivelul pensiei de urmaș, stabilit potrivit legii. Precizarea se referă la faptul că ajutorul stabilit potrivit legii se acordă ambilor părinți și nu un cuantum de 50% pentru fiecare părinte”.

„Îl rog pe domnul Ciolacu să urmărească explicațiile oferite, încet, iar unde nu pricepe, firește pot veni cu lămuriri. PS: pentru o doamnă care a condus Primăria Capitalei și care se agită că un document al ministerului Muncii, aflat în lucru în guvern este – cum altfel, decât în lucru, în guvern: nu este situația în care guvernul PSD nu susținea proiectele Primarului General al PSD”, a mai scris Turcan.

Citește și: 

Pensionarii, o povară pentru Raluca Turcan. Ministrul a găsit soluția pentru plata pensiilor

Moțiunea de cenzură anunțată de Ciolacu, prilej de mutare a atenției publice de pe reglările de conturi din partide. Analiză EVZ