E interzis! Ce nu mai ai voie să mânânci dacă ai peste 40 de ani? Evită aceste alimente
- Ionel Sclavone
- 5 februarie 2022, 20:12
Femeile de peste 40 de ani care își doresc un ten îngrijit, fără riduri trebuie să evite unele dintre cele mai comune alimente. Acestea trebuie evitate pentru că, spun specialiștii, usucă pielea și provoacă riduri.
Se știe că un ten îngrijit, care arată cât mai bine este provocarea oricărei femei, mai ales a celor care au depășit vârsta de 40 de ani. Pentru a-și păstra strălucirea tinerească acestea folosesc o gamă largă de produse cosmetice pentru îngrijirea pielii. Acestea nu sunt suficiente, însă, iar îngrijirea zilnică trebuie combinată și cu o dietă adecvată.
Experții în sănătate și în îngrijirea pielii susțin că femeile de peste 40 de ani trebuie să elimine un anumit aliment din dieta lor. Este vorba despre zahăr care, consumat în cantități mari are efecte neplăcute asupra pielii. Dr. Simran Sethi, MD, MBA și fondator al RenewMD Beauty & Wellness, a prezentat pentru shefinds.com motivele pentru care orice persoană de peste 40 de ani ar trebui să evite zahărul în exces.
„Zahărul trebuie consumat cu moderație de către femeile de peste 40 de ani. S-a demonstrat că aportul de zahăr în exces dăunează și îmbătrânește pielea în mod intrinsic. Aceasta datorită formării de produse finale de glicare avansată (AGEs). Concret, zahărul ne îmbătrânește pielea la fel ca fumatul, poluarea și radiațiile UV”, a explicat Sethi.
Potrivit omului de știință, când există un exces de glucoză în organism, aceasta interferează cu colagenul și elastina, proteine care conferă pielii noastre fermitate și elasticitate.
„Zahărul întărește proteinele pielii, făcând-o mai slabă, mai subțire și mai puțin hidratată. Proteinele deteriorate ale pielii au ca rezultat creșterea și apariția premature a ridurilor, dar și lăsarea și decolorarea pieli”, a spus dr. Simran Sethi.
Margarina trebuie evitată de femeile care țin la ten
Un alt vinovat pentru o piele proastă este și margarina, un produs pe care foarte mulți îl consumă. Robyn Newmark, expert în îngrijire a pielii și fondator și CEO al Newmark Beauty, explică de ce este mai bine să evitați margarina, la fel ca și zahărul, atunci când vă îngrijiți pielea îmbătrânită.
Margarina este un aliment care trebuie evitat dacă doriți să preveniți ridurile și pielea uscată deoarece este fabricată din uleiuri parțial hidrogenate. Este vorba despre grăsimile trans
„În timp ce grăsimile trans contribuie la bolile de inimă, ele pot accelera, de asemenea, procesul de îmbătrânire a pielii. Acizii grași trans fac pielea mai sensibilă la radiațiile ultraviolete, care pot provoca deteriorarea elastinei și a colagenului din piele. În plus, margarina poate provoca inflamații cronice, accelerând formarea ridurilor”, a arătat Newmark.
În concluzie este bine să evitați consumul regulat al acestor alimente dacă țineți la felul în care arată pielea dumneavoastră și urmați o rutină anti-îmbătrânire.