Duminica urșilor. Animalele sălbatice au făcut două victime în Buzău și Vâlcea

Duminica urșilor. Animalele sălbatice au făcut două victime în Buzău și Vâlcea sursa foto. EVZ

Doi bărbați au picat victime ale atacurilor unor urși, în decurs de doar câteva ore, duminică, 11 septembrie. Primul incident s-a întâmplat într-o comună din județul Buzău, victima, în vârstă de 56 de ani, fiind atacată pe o uliță a satului Nemertea. Un alt bărbat a fost atacat de un urs, tot duminică, în timp ce se afla la o fermă din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Urșii au mai făcut două victime la acest final de săptămână, pe o uliță a unei localități din județul Buzău și într-o fermă de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. În ambele cazuri a fot nevoie de intervenția autorităților pentru a-i salva pe cei atacați.

Astfel, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din județul Buzău, a ajuns la spital cu răni grave, după o întâlnire cu un urs. Incidentul s-a petrecut la primele ore ale dimineții, în jurul orei 2.30, pe o uliță din din satul Nemertea, comuna Gura Teghii. Bărbatul se îndrepta spre casă, de la o altă proprietate pe care o deține în zonă când, la un moment dat, a fost surprins de animalul sălbatic. Ursul tocmai coborâse din pădure în căutare de hrană.

Atacul a fost rapid și foarte violent, astfel că victima a suferit răni grave la mâini și la picioare, încercând să se apere. Bărbatul a pierdut și o cantitate importantă de sânge și a avut nevoie de îngrijiri urgente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Animalul a fost alungat de câțiva săteni care treceau întâmplător pe acolo cu mașina. Oamenii au sunat la 112, după care au preluat victima în autoturismul propriu, ca să o ducă spre echipajul de la Ambulanță. Având în vedere starea gravă a victimei, paramediii au decis să-l transporte pentru îngrijiri la spitalul județean din Brașov, după cum relatează Antena3.

Un alt bărbat atacat la Vâlcea

Un alt bărbat a fost atacat de un urs, duminică, în timp ce se afla la o fermă de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea.

„Jandarmii vâlceni au fost informaţi prin apel 112, de către o persoană care are o fermă de vaci în cartierul Feţeni din Râmnicu Vâlcea, că a fost atacată de un urs, provocându-i răni la mână. În scurt timp, la faţa locului s-au deplasat un echipaj al jandarmeriei, un echipaj SMURD şi paznicul de vânătoare. Apelantului i-au fost acordate îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind transportat la Spitalul Judeţean”, se precizează într-un comunicat de presă al jandarmilor.

Conform aceleiaşi surse, până la sosirea forţelor de ordine animalul sălbatic a fugit în pădure. Cu toate acestea, jandarmii au continuat să patruleze în zonă, folosind semnalele acustice şi luminoase pentru a se asigura că pericolul a trecut. Au fost anunţate, totodată, autorităţile şi agenţiile cu atribuţii în domeniu, se mai menţionează în comunicatul transmis de jandarmi.