Dulceață de vișine și rubarbă. Delicatesă pentru zilele toride de vară

Dulceață de vișine și rubarbă. Delicatesă pentru zilele toride de vară Sursa foto: Pixabay

La începutul sezonului estival, vișinele și cireșele se coc și au gust aparte. Cu toate că se găsesc la supermarket și în extrasezon, acestea nu vor avea aroma inconfundabilă. De asemenea, tulpinile de rubarbă sunt deja suficient de mari pentru a fi folosite în rețete. Iată cum poți prepara o porție generoasă de dulceață de vișine și rubarbă.

Dulceață de vișine și rubarbă. Se poate servi cu înghețată de vanilie

Chiar dacă nu sunt la fel de dulci precum cireșele, vișinele pot fi adăugate în numeroase deserturi. Pandișpanul, înghețata sau plăcintele vor fi mai gustoase dacă alegi să adaugi aceste fructe în compoziție.

Rubarbâ

Sursa foto: Pixabay

Rețeta de dulceață nu conține mult zahăr, iar persoanele care vor să evite complet acest ingredient îl pot înlocui cu un alt tip de îndulcitor.

Ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • un kilogram de vișine
  • 600 grame de zahăr (se poate folosi fructoza)
  • 4 tulpini verzi de rubarbă
  • o păstaie de vanilie
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Vișinele se spală sub jetul de apă și se curăță de codițe și frunze. De asemenea, sâmburii se scot, iar fructele se pun într-un vas încăpător. Peste fructe se adaugă zahărul, iar vasul se acoperă și se lasă la rece peste noapte.  În acest mod, sucul fructelor va rămâne la baza vasului. Tulpinile de rubarbă se curăță de cojile subțiri și se taie mărunt. 

Ulterior, vișinele și rubarba se mută într-o cratiță și se pun la foc mic. Compoziția se amestecă ușor până când se topește zahărul.

Dulceață

Sursa foto: Pixabay

Dulceață de vișine și rubarbă

După ce compoziția începe să fiarbă, se adaugă zeama de lămâie și păstaia de vanilie. Dulceața se lasă la fiert pentru minim 45 de minute.  Pentru un plus de gust, în cratiță se pot adăuga câteva frunze de mentă. Dulceața de vișine și rubarbă se toarnă fierbinte în borcane sterilizate. Se poate servi cu înghețată de vanilie sau poate fi folosită pentru umplerea clătitelor.