Evenimentul ZileiActualitateDoliu uriaș în România! Un titan al sportului a murit. Îl plâng cu lacrimi amare

Doliu uriaș în România! Un titan al sportului a murit. Îl plâng cu lacrimi amare

Doliu uriaș în România! Un titan al sportului a murit. Îl plâng cu lacrimi amare
Vălul morții a acoperit chipul unui emerit antrenor din sportul românesc. Un membru valoros al polo-ului, un lider excepțional al sportivilor care aspirau la performanță, s-a stins din viață duminică, 16 ianuarie. România întreagă e în lacrimi, cetățenii au inundat paginile de socializare cu mesaje de condoleanțe la adresa familiei și a apropiaților.

Doliu uriaș în România! Antrenorul de renume Virgil Pleșca, în vârstă de 68 de ani, a murit. Vestea trecerii sale din viață a fost făcută de Federația Română de Polo pe apă, în cadrul unui comunicat.

Lumea poloului românesc este în doliu

„Cu regret în suflet vă anunțăm faptul că antrenorul emerit, profesor Virgil Pleșca, a încetat astăzi din viața. (…)

Ne puteți urmări și pe Google News
Sursă: Facebook/Federația Română de Polo pe apă

„Nea Virgil” a fost cel care a condus generații de sportivi spre înalta performanță, fiind considerat unul dintre cei mai buni antrenori de juniori din poloul românesc.

A fost unul dintre cele mai importante motoare ale Federației Române de Polo și și-a pus amprenta pe imaginea acestui sport în ultimii 30 de ani.

Îți mulțumim foarte mult, Nea Virgil, pentru tot ce ai făcut pentru noi și sperăm să te facem mândru în continuare!!!

Dumnezeu să-l odihnească!!”, au transmis reprezentanții Federației Române de Polo pe apă, într-o postare publicată duminică seară, 16 ianuarie, pe Facebook.

Cine a fost profesorul emerit Virgil Pleșca

Profesorul emerit Virgil Pleșca a activat în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Triumf şi la naţionalele României de juniori. Ulterior, cariera sa a avut parte de o ascensiune remarcabilă, bărbatul devenind antrenor federal, poziție pe care a ocupat-o în perioada anilor 1994-2015.

Din anul 2015 până în prezent, antrenorul Virgil Pleșca a fost preşedinte al comisiei de organizare competiţii, legitimare şi clasamente din cadrul Federaţiei Române de Polo.

Și reprezentanții bazinului de înot „Tolea Grintescu – Floreasca”, înființat în anul 1953 și care a dat mai multe „nume grele” sportului românesc, au reacționat la aflare cumplitei vești.

„Cu o mare durere în suflet, vă anunțăm că familia polo-ului românesc a mai pierdut un membru valoros! A murit Antrenorul Emerit Virgil Pleșca! Dumnezeu să îl odihnească în pace!!!”, au transmis aceștia într-o postare pe pagina de Facebook a bazinului de înot.


Accesează: