Evenimentul Zilei > Sport > Tricolorii îşi iau adio de la Olimpiadă! Naționala de polo a fost surclasată de Franţa
Tricolorii îşi iau adio de la Olimpiadă! Naționala de polo a fost surclasată de Franţa

Tricolorii îşi iau adio de la Olimpiadă! Naționala de polo a fost surclasată de Franţa

Naţionala de polo masculin a României şi-a luat la revedere de la visul de a obţine o nouă calificare la Jocurile Olimpice.

Tricolorii au fost zdrobiţi în ultimul meci al grupei B, de la turneul preolimpic găzduit de oraşul olandez Rotterdam, de selecţionata Franţei, cu un categoric scor, de 7 – 16.

Căpitanul Radu Cosmin şi ceilalţi coechipieri ai săi au căzut încă din primele minute ale bătăliei decisive pentru ieşirea din grupe, cu „cocoşii galici”. Poloiștii din ţara noastră nu s-au regăsit deloc în apa olandeză, iar naţionala Hexagonului a profitat din plin şi s-a distanţat rapid la şase lungimi distanţă.

România nu a contat în faţa „cocoşilor galici”

„În confruntarea zilei, Franţa a învins România cu o uşurinţă neaşteptată. A devenit destul de repede că românii nu îi vor putea opri pe francezi. Chiar dacă meciul a început promiţător pentru ei, după primele două goluri ale Franţei totul s-a transformat într-un coşmar pentru echipa României” a titrat site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Polo.

Tricolorii, de nerecunoscut

Surprinşi neplăcut de evoluţia dezamăgitoare a României din acest duel crucial, şefii poloului mondial au remarcat superioaritatea netă a francezilor, care vor da piept, în următoarea fază a competiţiei, cu Grecia. „În acest meci knokout, care avea să decidă ocupanta ultimei formaţii calificate în sferturile de finală, francezii şi-au înecat adversarii. Franţa – România s-a transformat rapid într-o partidă în care a existat o singură echipă” a mai subliniat site-ul fina.org.

Ultima prezenţă a naţionalei de polo a României la o Olimpiadă a fost cea de la Londra, din 2012. Tricolorii au ratat dramatic calificarea la întrecerea din 2016, de la Rio de Janeiro, la capătul unui meci nebun cu Italia, decis de un gol încasat de poloiştii noştri cu doar şapte secunde înainte de fluierul final.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.