Evenimentul Zilei > Sport > Mircea Lucescu rupe tăcerea: Hagi are nevoie de un antrenor bun
Mircea Lucescu rupe tăcerea: Hagi are nevoie de un antrenor bun

Mircea Lucescu rupe tăcerea: Hagi are nevoie de un antrenor bun

Antrenorul emerit al fotbalului românesc, Mircea Lucescu a vorbit despre echipa națională de fotbal.

Mircea Lucescu a mai vorbit despre Marius Șumudică și Ianis Hagi. În ultimul an, Șumudică a reușit să scrie istorie în fotbalul turcesc, unde a reușit performanțe notabile. De asemenea, Ianis Hagi este într-o revenire de formă și reușește să se impună tot mai des.

Șumudică a fost făcut ”țigan”, de către un fost arbitru turc, în prezent, comentator sportiv. Mircea Lucescu a spus despre Erman Toroglu, că este un personaj care se ia de toată lumea.

„Ăla e unul care poartă ghiul și cămașa descheiată pînă la buric și înjură pe toată lumea. De aia îl țin pe acolo, să-i înjure pe toți”.

Ianis Hagi are nevoie de un bun antrenor

Ianis, fiul lui Gheorghe Hagi, va avea un declic care îl va duce la locul lui, la statutul de mare jucător. Mircea Lucescu susține că Ianis poartă povara numelui tatălui său, și de aceea se vede tracul în jocul lui.

„Poartă povara imensă a numelui, de aceea l-am îndrumat pe Răzvan să se facă portar, să nu fie comparat în permanență cu mine. Ianis ar fi avut nevoie de un antrenor ca mine, care știe să lucreze cu tinerele talente. Dar a fost prea scump și nu mi-am permis să-l cumpăr. Să nu uităm că pe Gică Hagi eu l-am pregătit pentru Mondialul din America, atunci cînd l-am luat la Brescia de la Real Madrid. Atunci l-am umilit, l-am făcut gras, l-am ținut și rezervă în Serie B, ca să-i lucrez orgoliul, și știm ce a ieșit”, susține Lucescu.

Rădoi să se decidă mai repede

Antrenorul echipei naționale de fotbal, Mirel Rădoi susține că vrea să meargă spre o echipă de club. Această declarație a fost comentată de Mircea Lucescu care i-a dat și un sfat lui Rădoi.

„El știe cel mai bine ce vrea. Dar, îl sfătuiesc să se decidă. Dacă vrea la club, să meargă acum, pentru că mai târziu îi va fi mult mai greu”.

Întrebat cum se descurcă la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a oferit un răspuns direct. Chiar dacă nu este iubit de fani, ”Il Luce” susține că vrea să facă o treabă excepțională.

„Sigur, este foarte greu, e ca și cum m-aș lupta cu mine însumi. Am spus-o, unde merg fac treaba ca și cum aș sta acolo 100 de ani. Răzvan se desprinde mai ușor, eu, nu”.