Evenimentul ZileiSportIanis Hagi, „Rege” în Scoția. Fanii și Gerrard, la picioarele mijlocașului român

Ianis Hagi, „Rege” în Scoția. Fanii și Gerrard, la picioarele mijlocașului român

Ianis Hagi, „Rege” în Scoția. Fanii și Gerrard, la picioarele mijlocașului român
Derby-ul din Scoția, „Old Firm”, între Celtic și Glasgow, a reprezentat un moment prielnic pentru Ianis Hagi de a se remarca. Fiul „Regelui” n-a ratat șansa și a fost învelit în complimente de fanii scoțieni.

Inclusiv Steven Gerrard, antrenorul lui Rangers, l-a lăudat pe Ianis Hagi după prestația românului din a doua parte a victoriei cu Celtic, 1-0.

Intrarea lui Ianis Hagi în actul secund a fost caracterizată la unison, de fani și specialiști, ca fiind factorul determinat în derby-ul Scoției. Fiul „Regelui” a dinamizat jocul lui Rangers, clar inferior în prima repriză celui prestat de oaspeți. Inclusiv Steven Gerrard, antrenorul lui Glasgow, a admis acest lucru.

Gerrard, la picioarele lui Ianis Hagi

Hagi și-a încercat norocul chiar în debutul părții secunde cu un șut în forță din afara careului. Balonul a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta al lui Barkas. A fost una dintre cele mai mari oportunități ale lui Rangers de a deschide scorul până în acel minut.

Steven Gerrard i-a adus laudele meritate lui Ianis Hagi la finalul partidei.

„Roofe (n.r. jucătorul în locul căruia Hagi a intrat la pauză) a avut și probleme fizice. Din fericire, Ianis a intrat extraordinar în meci. S-a informat rapid, a fost curajos, a avut inițiativă, a cerut mingea. Îl felicit! A adus fix ce ne-a lipsit în prima repriză”, a declarat Gerrard, care a continuat.

„Sunt mulțumit de prestația echipei, deși trebuie să recunosc că adversara noastră a fost mai bună în prima repriză. Cu introducerea lui Ianis am vrut să aducem un plus în atac”. Și a reușit. Într-un meci care înseamnă cât tot sezonul pentru fanii lui Glasgow.

După această victorie, Rangers s-a distanțat în fruntea clasamentului la 19 puncte de marea rivală Celtic! „Bhoys” au însă 3 meciuri mai puțin disputate.

Și jurnaliștii de la BBC l-au lăudat pe Ianis

Inclusiv jurnaliștii de la BBC au lăudat prestația românului. „Rangers a făcut un pas uriaș spre titlu după victoria dramatică obținută contra lui Celtic.

Chiar dacă au trei meciuri în plus, jucătorii antrenați de Steven Gerrard sunt neînvinși și domină campionatul. Rangers se află într-o poziție formidabilă, la 19 puncte de locul 2. Rangers are cea mai bună campanie din 1928 încoace, în timp ce șansele lui Celtic de a reveni în lupta pentru titlu atârnă de un fir de păr.

După introducerea lui Ianis Hagi în locul lui Kemar Roofe, partida s-a echilibrat și Celtic a părut din ce în ce mai slabă. Apoi a urmat momentul crucial al zilei, când Bitton a fost eliminat. A urmat autogolul lui McGregor, iar Rangers s-a impus. La final, fanii lui Rangers au aprins artificii în afara stadionului Ibrox, întrucât lupta pentru titlu este aproape decisă”, au scris cei de la BBC, după meci.

Cum a tratat Gerrard subiectul Ianis Hagi înainte de meci

Înainte de Old Firm, întrebat despre Ianis Hagi, antrenorul lui Rangers nu a vrut să răspundă dacă tânărul jucător va fi titular. Și nu a fost, dar de acum e posibil ca viitorul românului să fie altul. ”A contribuit la jocul echipei, dar am de luat mari decizii în acest weekend. Jucătorii vor să fie titulari, muncesc pentru asta și e normal să fie așa”, a spus Gerrard.

”O să selectez o echipă care poate câștiga cu Celtic. Nu neapărat cu cine a marcat sau a fost în formă în ultima vreme. Nu va fi una bazată pe sentimente, ci un 11 care ne poate aduce cele trei puncte”, a completat Gerrard înaintea derby-ului cu Celtic.

 


Accesează: